Deputatul independent Remus Cernea îi cere preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, să nu trimită la promulgare legea de adoptare a ordonanţei privind majorarea salariilor, care a fost adoptată prin fraudarea votului. Cernea susţine că, întrucât există probe care atestă lipsa cvorumului, îşi rezervă dreptul de a depune o plângere penală împotriva lui Florin Iordache şi a celorlalţi responsabili de la prezidiu din timpul şedinţei, pentru abuz în serviciu şi "încălcarea în literă şi spirit a Regulamentului Camerei Deputaţilor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare transmisă marţi, Remus Cernea, care la votul de luni din Camera Deputaţilor a susţinut că nu sunt suficienţi deputaţi în sală pentru adoptarea legii şi a cerut apel nominal pentru a constata lipsa cvorumului, îi transmite preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, că faptul că şedinţa a continuat fără cvorum, iar mai multe legi au fost adoptate ori respinse reprezintă o fraudă gravă. 

"Ar fi trebuit să constataţi lipsa cvorumului şi să suspendaţi şedinţa. Faptul că şedinţa a continuat fără cvorum, iar mai multe legi au fost adoptate ori respinse reprezintă o fraudă gravă care trebuie reparată! Din punctul meu de vedere, a fost un moment clar de abuz în serviciu pentru care trebuie asumată o responsabilitate atât politică, însă şi de ordin penal. (...) Responsabilitatea dumneavoastră ca preşedinte era, conform Regulamentului, să verificaţi existenţa sau nu a cvorumului necesar pentru şedinţa de vot final! Articolul 129 din Regulament este explicit în acest sens, dar l-aţi încălcat în literă şi spirit", îi transmite Remus Cernea preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cernea face apel către acesta să nu semneze legile adoptate în şedinţa de luni şi să repună pe ordinea de zi a unei următoare şedinţe toate aceste acte normative "adoptate prin fraudă de vot (cauzată de inexistenţa cvorumului)".

"Întrucât există probe care atestă lipsa cvorumului (fotografii, filmări), îmi rezerv dreptul de a depune o plângere penală împotriva dumneavoastră şi a celorlalţi responsabili de la prezidiu din timpul şedinţei, pentru abuz în serviciu şi încălcarea în literă şi spirit a Regulamentului Camerei Deputaţilor şi pentru fraudarea votului din plen", adaugă deputatul independent.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, că Guvernul contestă la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi "pentru", potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache. 

Liberalii au reclamat că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.