Cea de-a patra ediţie a Dracula Film Festival, eveniment dedicat iubitorilor de filme horror şi fantasy, va avea loc la Braşov, între 12 şi 16 octombrie, şi propune o competiţie digitală care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani din toată ţara, pasionaţi de film şi fotografie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înscrierile se fac în perioada 13 - 30 septembrie, pe site-ul draculadigital.ro, unde participanţii pot trimite un film realizat cu telefonul mobil, a cărui durată nu trebuie să depăşească 3 minute, informează organizatorii.

Votarea filmelor înscrise se face în perioada 1 - 7 octombrie pe acelaşi site, iar reprezentaţii primelor 5 filme clasate în funcţie de numărul de voturi obţinute vor fi invitaţi la Dracula Film Festival unde, cu asistenţa unor specialişti, vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi realizat cu telefonul mobil în oraşul Braşov, pe o temă aleasă de juriu şi va avea o durată tot de 3 minute.

Filmele vor fi proiectate în cadrul festivalului, duminică, 16 octombrie, iar câştigătorul va fi ales prin votul juriului. Premiul acordat este în valoare de 500 de euro.

De asemenea, în perioada 13 - 14 octombrie, cele 5 echipe selectate vor participa şi la două workshop-uri din cadrul Dracula Film Festival: Totul despre smartphone şi Despre suspans (montaj şi scenaristică). Acestea vor fi deschise şi publicului larg.

Scopul Dracula Digital este acela de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara şansa de a se apropia de lumea filmului şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România.

Dracula Film Festival este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. Festivalul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.