Dacă te întrebi mereu „De ce ar trebui să am propria mea maşină de tocat carne?”, pot spune doar că avantajele sunt numeroase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai jos sunt doar câteva dintre avantajele unei maşini de tocat carne:

Este mai sigură. Carnea tocată preambalată poate conţine carne de la sute, chiar mii de animale, şi nu neapărat din cele mai frumoase bucăţi. Aceasta înseamnă că trebuie să fii foarte atent atunci când găteşti cu carne tocată preambalată - şansele de contaminare sunt mai mari.

Aroma mai bună. Cu excepţia cazului în care ai un măcelar cu adevărat grozav, eşti blocat la carnea pe care ţi-o oferă supermarketul. De obicei, nu ştii nimic mai specific despre acesta, în afară de conţinutul de grăsime. O maşină de tocat carne în propria casă îţi permite să controlezi ce tip de carne intră în maşina ta. Asta înseamnă mâncăruri mai gustoase.

Textură mai bună. Carnea tocată dinainte stă în ambalaj, fiind comprimată şi oxidându-se încet. Tocatul cărnii proaspete îţi va permite să o păstrezi plăcută, îmbunătăţind atât nivelul de umiditate cât şi textura de după gătit.

E cool. Oricine îşi poate face singur cârnaţi sau îşi poate măcina carnea pentru burgeri.

Chiar nu trebuie să faci mare lucru atunci când vine vorba de utilizarea unei maşini de tocat carne. Practic, tot ce trebuie să faci este să asamblezi maşina cu sita dorită şi să o „hrăneşti” cu carnea tăiată bucăţi.

Acestea fiind spuse, există câteva lucruri de reţinut în timp ce tocăm:

Păstrează totul la rece. Acesta este singurul lucru important atunci când toci carne. Carnea caldă se va gresa, grăsimea se va scurge şi va ieşi o textură gătită urâtă, uscată. Aşază maşina de tocat carne şi toate părţile sale în congelator cu cel puţin o oră înainte de tocare şi păstrează carnea bine refrigerată până când eşti gata de tocat. Dacă faci cârnaţi care vor necesita mai multe tocări, toacă carnea într-un bol aşezat în interiorul altui bol umplut cu gheaţă, pentru a-l menţine rece pe tot parcursul.

Curăţă bine carnea. Problemele sunt cel mai adesea cauzate de bucăţi de muşchi care se prind în jurul lamei. În loc să toci carne, sfârşeşti prin doar a o împinge prin găurile de pe sită, ceea ce îţi va oferi o textură ce pare mestecată. Curăţarea cărnii va ajuta la prevenirea acestui lucru.

Fereşte-te de gresare. Fii atent la carne, pe măsură ce iese din maşina de tocat carne. În mod ideal, carnea trebuie să iasă din fiecare gaură în bucăţi mici. Ar trebui să poţi identifica în mod clar grăsimea şi carnea. Dacă începe să iasă ca o masă, arată umed şi se adună pe suprafaţa matriţei, ai probleme. Dacă maşina de tocat carne are o funcţie reverse, foloseşte-o şi vezi dacă se repară. În caz contrar, demontează mecanismul, curăţă lama şi porneşte din nou.

Păstrează lama ascuţită. Lama este singura parte a maşinii de tocat carne care ar trebui să aibă vreodată nevoie de multă grijă sau atenţie. O lamă uzată va smulge carnea. Din fericire, lama şi ar trebui să devină din ce în ce mai bună după utilizarea repetată. Metalul se macină microscopic de fiecare dată când îl foloseşti, astfel încât contactul dintre lamă şi placă ar trebui să fie din ce în ce mai strâns. Nimic nu macină la fel de lin ca o maşină de tocat carne bine îngrijită şi bine folosită. Ocazional, va trebui să reascuţi lamele, dacă au devenit prea uzate. O dată pe an pentru o maşină de tocat folosită moderat este mai mult decât suficient. Sau pur şi simplu cumpără câteva lame de înlocuire.

Păstrează sita curată. Dacă vei permite cărnii să se usuce şi să se lipească de lamă, vei strica maşina de tocat carne. Asigură-te că îndepărtezi şi speli bine toate părţile maşinii. Chiar şi pe un model din oţel inoxidabil, lama este adesea confecţionată dintr-un material diferit turnat sub formă de matriţă, care îşi va pierde luciul dacă îl bagi în maşina de spălat vase. Cel mai bine este să o speli de mână cu apă caldă cu detergent şi să o usuci cu grijă cu un prosop curat după fiecare utilizare.

Toacă întâi cu site mari, apoi mici. Dacă ai nevoie de o tocare extra fină pentru anumite tipuri de cârnaţi, asigură-te că toci de două ori carnea, punând-o din nou la rece între timp. Prima dată toacă printr-o sită mai mare, apoi a doua oară prin sita mai mică. Acest lucru va ajuta la prevenirea gresării şi va face cârnaţii mai uniformi şi textura mai bună la final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.