Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a declarat marţi la Palatul Cotroceni că sunt pregătiţi pentru începerea tratativelor de aderare la Uniunea Europeană şi România îi susţine în acest sens. El a precizat că aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova va asigura ”securitate şi stabilitate în zonă”. Liderul ucrainean a mai spus că în curând va începe să funcţioneze un coridor pentru cereale din Ucraina, prin Moldova, iar acest lucru are importanţă mare nu numai pentru Ucraina şi România, pentru Europa în întregime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volodimir Zelenski a precizat că este convins că şi Ucraina şi Republica Moldova vor deveni membre ale Uniunii Europene şi este foarte important că România susţine acest proces.

”Suntem pregătiţi pentru începerea tratativelor de aderare la Uniunea Europeană şi România ne susţine în acest sens”, a spus preşedintele Ucrainei. El a menţionat că aderarea celor două ţări la UE va asigura ”o securitate şi stabilitate în zonă”.

Volodimir Zelenski a subliniat că o direcţie strategică a cooperării dintre cele două ţări este cooperarea în triunghiul Ucraina-Moldova-România, care le va permite să creeze noi posibilităţi pentru ţări, în primul rând dezvoltarea economică. 

”În curând va începe să funcţioneze un coridor pentru cereale din Ucraina, prin Moldova. Acest lucru are importanţă mare nu numai pentru Ucraina şi România, pentru Europa în întregime. Cooperarea trilaterală dă un impuls foarte bun pentru dezvoltarea ecoonomică, pentru dezvoltarea business-ului”, a mai afirmat liderul ucrainean. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.