Europarlamentarul PSD Victor Negrescu afirmă, vineri, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, că nu putem abandona Ucraina şi că Ucraina nu luptă doar pentru ea însăşi, luptă pentru valorile şi principiile noastre democratice. ”La fel o fac şi fraţii noştri din Republica Moldova. Sprijinul nostru pentru ambele state este necondiţionat”, mai precizează Negrescu, arătând că obţinerea statutului de ţări candidate la UE permite acestor două state să treacă prin reforme majore care să asigure dezvoltarea democraţiilor şi economiilor lor la nivelul standardelor şi cerinţelor europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A trecut un an de la declanşarea războiului de către Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, care a afectat grav independenţa şi suveranitatea acestei ţări. Un atac care a pus sub semnul întrebării valorile şi regulile care asigurau pacea şi stabilitatea pe continentul nostru. Răspunsul dat de lumea democratică şi solidaritatea arătată de Uniunea Europeană şi de cetăţenii săi au fost extraordinare şi au demonstrat că împotriva tiraniei putem să oferim un răspuns comun, coerent şi puternic”, afirmp europarlamentarul PSD.
 
”Aşa cum am susţinut public în diferite situaţii, inclusiv în plenul Parlamentului European, nu putem abandona Ucraina. Suntem aici pentru a ajuta. Am făcut acest lucru chiar în primele zile ale războiului pentru copiii veniţi din statul vecin şi ulterior prin amendamentele mele la bugetul european. Ucraina nu luptă doar pentru ea însăşi, luptă pentru valorile şi principiile noastre democratice. La fel o fac şi fraţii noştri din Republica Moldova. Sprijinul nostru pentru ambele state este necondiţionat. Obţinerea statutului de ţări candidate la UE permite acestor două state să treacă prin reforme majore care să asigure dezvoltarea democraţiilor şi economiilor lor la nivelul standardelor şi cerinţelor europene”, precizează eurodeputatul.
 
Victor Negrescu mai spune că ”răspunsul nostru faţă de actul de barbarism comis de Federaţia Rusă trebuie să fie unul fără echivoc”.
 
”Nu ne permitem să facem niciun pas înapoi pentru că singura cale spre pace poate fi găsită doar atunci când regimul de la Moscova va înţelege că nu mai poate obţine nimic în plus. Parlamentul European, familia social-democrată europeană şi România au fost, sunt şi vor fi în continuare alături de cetăţenii din Ucraina pentru că aceasta este calea corectă, umană şi democratică”, mai spune Negrescu în mesaj. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.