Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament Varujan Pambuccian a afirmat, în plenul reunit de joi în care va fi votat Cabinetul Ciolacu, că formula PSD-PNL la guvernare „s-a dovedit a fi viabilă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Acum un an şi jumătate, porneam într-o formulă pe care mulţi au considerat-o imposibilă şi care s-a dovedit a fi viabilă. Cu toate poticnelile ei, într-un an şi jumătate foarte greu, s-a dovedit a fi viabil. Cu un program de guvernare care a avut accente mai mult sau mai puţin realiste, ca şi cel de acum, cu o echipă de miniştri mai mult sau mai puţin competenţi, ca şi acum, la fel ca orice guvernare. Diferenţa este în conjunctură. Acest guvern şi guvernul anterior au apărut într-o conjunctură foarte diferită cu cele cu care ne-am obişnuit până acum”, a afirmat Varujan Pambuccian, joi, la tribuna Parlamentului.

Acesta a adăugat că Marcel Ciolacu are misiunea, ca premier desemnat, de a ţine România mai departe pe drumul democraţiei.

„Domnule prim-ministru, aceasta este, de fapt, misiunea cea mai dificilă şi mai importantă pe care o aveţi dumneavoastră şi anume să ţineţi România mai departe pe drumul democraţiei. Este foarte important să faceţi lucrul acesta, să păstraţi România pe drumul democraţiei şi să puteţi dialoga cât mai natural cu oamenii. În rest, că unele lucruri se vor face, că altele se vor face mai puţin, în toate guvernările a fost aşa. Dar miza acum nu seamănă cu niciuna dintre mizele pe care le-a avut un Parlament şi un guvern în România postdecembristă. Eu am mare încredere în dumneavoastră, am mare încredere în formula aceasta PSD-PNL, care s-a dovedit a fi viabilă după ce a trecut o dată rotativa. Îmi doresc, după ce m-am născut într-o dictatură, să nu îmi petrec ultimii ani din viaţă tot într-o dictatură”, a conchis Pambuccian.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.