USR a postat joi un clip video pe pagina de Facebook “Fără penali în funcţii publice”, în care un voluntar al formaţiunii introduce în masina de spălat un tricou cu poza lui Liviu Dragnea şi foloseşte un detergent “rezist cu aromă de Fără Penali”, iar după terminarea ciclului de spălare, chipul liderului social-democraţilor dispare de pe tricou. Astfel, USR face apel către oameni să semneze iniţiativa cetăţenească fără penali în funcţii publice pentru revizuirea Constituţiei în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“De doi ani încerc să scap de această pată (poza cu Liviu Dragnea – n.r.)  şi nu am reuşit. Dar acum cred că am găsit soluţia perfectă: Noul detergent #rezist cu aromă de Fără Penali. Haideţi să vedem ce se întâmplă cu această mizerie”, spune Filip Havarneanu în clipul video postat pe Facebook de către USR.

La final, tricoul scos din maşina de spălat este alb, iar voluntarul spune: “Fără pete de corupţie, fără miros de Jilava. Luptă şi tu împotriva petelor de corupţie cu noul #rezist cu aromă de Fără Penali”.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

În acest sens, se doreşte ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conţinut: “Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.”

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.