USR îl acuză pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu, că încearcă să acopere o hoţie cu minciuni şi spune public că PSD a transformat stuful din Deltă, prin lege, în pajişte care aduce bani din subvenţii de la UE pentru că aşa cere Uniunea Europeană, ceea ce este fals, pentru că nicio directivă şi niciun regulament european nu justifică transformarea, din pix, peste noapte, a zeci de mii de hectare suprafaţă de apă în pajişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, încearcă să acopere o hoţie cu minciuni şi spune public că PSD a transformat stuful din Deltă, prin lege, în pajişte care aduce bani din subvenţii de la UE pentru că aşa cere Uniunea Europeană. Fals total! Adevărul este că nicio directivă şi niciun regulament european nu justifică transformarea, din pix, peste noapte, a zeci de mii de hectare suprafaţă de apă în pajişti pentru care se plătesc subvenţii din bani europeni. Informaţii recente de presă arată că Parchetul European începe să verifice cum 5 milioane de euro, subvenţii din bani europeni, sunt la un pas să ajungă la două firme controlate de fiul baronului PSD de Olt Paul Stănescu”, afirmă USR într-un comunicat de presă. 
 
 
”Nu există nicio directivă şi niciun regulament european care să impună transformarea Deltei în păşune. Directiva a venit de la Paul Stănescu, iar ministrul Florin Barbu s-a executat rapid, promovând legea de pe urma căreia clanul Stănescu spera să câştige peste 100 de milioane de euro în următorii 25 de ani. Iar singura legătură cu regulamentele europene o constituie tocmai încălcarea acestora, motiv pentru care această afacere a şi intrat în vizorul Parchetului European”, declară senatorul USR Narcis Mircescu.
 
USR arară că ”Florin Barbu, fost director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare pe vremea când milioane de euro erau plătite unor firme apropiate de PSD Olt pentru proiecte de irigaţii care nu aveau să fie vreodată finalizate sau funcţionale, este cel care, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru agricultură, a scos din sertar un proiect care nu avea nicio legătură cu Delta Dunării şi s-a asigurat că este modificat şi adoptat ultra-rapid şi în forma care trebuie”. 
 
”Dacă peste un miliard de euro destinat locuitorilor din Delta Dunării, prin ITI Delta Dunării, s-au evaporat, iar locuitorii Deltei se confruntă cu aceleaşi probleme ca în trecut, cum ar fi lipsa asistenţei medicale, lipsa drumurilor sau utilităţilor, «băieţii deştepţi» apropiaţi baronului PSD Paul Stănescu inventează scheme prin care să stoarcă milioane de euro din subvenţii. Această coaliţie toxică PSD-PNL este preocupată doar de îmbogăţirea baronilor, lăsând locuitorii Deltei în voia sorţii”, precizează deputatul USR de Tulcea Eugen Terente.
 
USR afirmă că ”nu închide ochii la hoţiile puse la cale de PSD şi a depus, la începutul lunii octombrie, un proiect de lege prin care să fie anulate modificările cu dedicaţie operate de PSD-PNL la OUG 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor”. 
 
”Dacă legea-cadou pentru clanul Stănescu a fost adoptată pe repede-înainte, proiectul USR va fi discutat de abia luni, 22 ianuarie, în Comisia pentru agricultură din Senat. Cerem PSD şi PNL să nu mai tărăgăneze dezbaterea proiectului USR şi să voteze pentru ca suprafeţele de apă din Deltă să nu mai fie folosite pentru îmbogăţirea baronilor PSD”, precizează USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.