Reprezentan'ii USR au transmis că incapacitatea Guvernului PSD-PNL de a gestiona şi rezolva problemele cu adevărat importante pentru cetăţeni i-a scos, miercuri, în stradă pe transportatori şi o parte dintre fermieri, după ce, zilele trecute, medicii şi elevii şi-au strigat nemulţumirea în spaţiul public. După modelul „vorbe, nu fapte”, atât de drag premierului Ciolacu, şi această problemă este privită la Palatul Victoria cu ridicări din umeri, mai spune sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Printre problemele care i-au scos pe transportatori în stradă se numără preţurile la poliţele RCA care au tot crescut în ultimii ani şi creşterea cu 30 de bani, de la 1 ianuarie 2024, a accizei la motorină, arată comunicatul de presă al USR.
 
Eşecul privind intrarea României în Schengen, care se traduce în zile la rând de coadă în vămi, precum şi lipsa autostrăzilor, care pune ore suplimentare şi multă incertitudine în activitatea transportatorilor reprezintă, de asemenea, cauze ale protestului de miercuri, 
 
„Toate acestea fac ca transportatorii români să nu fie competitivi la nivel european. Transportatorilor le e tot mai complicat să îşi ţină oamenii, să găsească noi angajaţi, să-şi ţină afacerile pe linia de plutire. În ritmul actual, foamea şi incompetenţa PSD-PNL îi împing spre faliment. În plus, costuri mai mari pentru transportatori înseamnă automat preţuri mai mari la raft pentru toţi românii”, a declarat Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, potrivit sursei citate..
 
Cât priveşte problema poliţelor RCA, USR a atras atenţia, în repetate rânduri, că Autoritatea de Supraveghere Financiară a reglementat piaţa atât de prost încât a blocat concurenţa onestă, permiţând, în schimb, schemelor piramidale să funcţioneze. 
 
„Rezultatul e că toate cele patru mari falimente pe care le-a avut România se plătesc acum din Fondul de garantare a asigurărilor, alimentat tot din preţul RCA. În toţi anii aceştia, problema principală a celor de la ASF a fost cum să-şi crească salariile deja exorbitante, dându-şi salarii în plus. Mitul salariilor mari la stat care atrag competenţă. De fapt, atrag politruci. Cinci din cei nouă foşti conducători ai ASF au primit noi mandate din partea PSD-PNL. ASF trebuie desfiinţat şi reînfiinţat de la zero”, a precizat Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei.
 
Miercuri dimineaţa, transportatori şi agricultori din toată ţara au declanşat o acţiune spontană de protest pe mai multe tronsoane rutiere, în zona Bucureştiului, dar şi în Cluj şi Buzău. Din unele judeţe, angajaţii operatorilor din transport au pornit către Capitală.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de tarifele poliţelor obligatorii de răspundere civilă şi solicită mai multe modificări legislative, inclusiv adoptarea unei legi anti-dumping.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.