USR transmite, marţi, că prin votul dat la moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei, PSD şi PNL au arătat agricultorilor, încă o dată, cât de mult îi dispreţuiesc, iar ”băiatul de mingi al baronului Stănescu a fost păstrat în Guvern, deşi nu a făcut nimic pentru agricultori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin votul dat, astăzi, la moţiunea depusă de USR şi Forţa Dreptei, PSD şi PNL au arătat agricultorilor, încă o dată, cât de mult îi dispreţuiesc. În faţa camerelor, Ciolacu şi Ciucă se prezintă ca mari apărători ai agricultorilor şi ai producătorilor români, dar ei menţin în funcţie un ministru care, în loc să facă ceva pentru aceştia, s-a îngrijit doar ca apropiaţii baronului PSD Paul Stănescu să primească milioane de euro de pe urma stufului din Deltă transformat, peste noapte, în pajişti”, a transmis USR într-un comunicat oficial.

”Normal că PSD şi PNL l-au protejat pe Florin Barbu în ciuda incompetenţei şi a corupţiei. Doar pentru baronul local PSD a dat Florin Barbu lege cu dedicaţie. PSD înţelege foarte bine nostalgia lui Barbu pentru comunism: este partidul care s-a născut din PCR. Acum, vedem cu toţii că pentru PSD agricultura modernă, de secol XXI, nu există. Există doar combinaţii cu stuful din Deltă, să-i facă pe şmecherii de partid milionari din pix”, declară deputata USR Diana Buzoianu.

USR şi Forţa Dreptei au depus moţiunea simplă „Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească” în contextul în care ministrul Florin Barbu a dovedit, de la preluarea mandatului, doar incompetenţă şi dispreţ faţă de agricultori, dublate de un interes nefiresc pentru bunăstarea baronilor PSD şi de o nostalgie, la fel de nefirească, faţă de regimul dictatorial de dinainte de ‘89, arată comunicatul USR.

”PNL şi PSD au făcut scut în faţa celui mai incompetent ministru al agriculturii. Şi lor le este ruşine de votul dat astăzi, pentru a-l apăra pe tovarăşul Barbu. Noi speram să primim mai multe răspunsuri la întrebările legitime puse prin moţiunea îndreptată împotriva sa. Au fost întrebări venite de la agricultori, producători şi transportatori autohtoni. Ministrul Barbu s-a bâlbâit când a citit un discurs de pe o fiţuică scrisă de altcineva şi, în loc să spună ce a făcut pentru agricultură, a spus că legea prin care se transferau 5 milioane de euro către firmele apropiate PSD a fost una corectă. Din păcate, PSD şi PNL au lăsat agricultura românească în paragină”, afirmă senatorul USR Sebastian Cernic.

Potrivit USR, ”fermierii români primesc de aproape opt ori mai puţine ajutoare de stat faţă de fermierii polonezi, plafonarea preţurilor la unele alimente a făcut fie ca produsele cu preţ plafonat să dispară de pe raft, fie ca preţurile să crească, prin scăderea gramajului per produs, iar Casa Unirea, care ar fi trebuit să-i ajute pe fermierii români şi să faciliteze accesul la produsele româneşti, a ajuns să vândă produse din import şi să aibă o gaură de 10 milioane de euro”..

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă a USR şi partidului Forţa Dreptei împotriva ministrului Agriculturii Florin Barbu intitulată „Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.