Parlamentarii USR cer preşedintelui Senatului, senatorul PNL Nicolae Ciucă, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Alfred Simonis, să facă paşii regulamentari în vederea convocării Senatului şi a Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară în perioada 17-24 iulie, cu stabilirea unui program de lucru hibrid pentru comisiile permanente cu atribuţii în respectarea drepturilor omului, protecţie şi inspecţie socială, care să audieze autorităţile responsabile de monitorizarea, controlul şi inspecţia sistemului de servicii sociale destinate persoanelor vulnerabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Adevărul despre abuzurile şi incompetenţa sistemului trebuie scos la iveală, iar cei responsabili trebuie traşi la răspundere. Parlamentul are obligaţia politică de a se implica în reformarea sistemului de servicii sociale şi inspecţie socială”, a precizat liderul senatorilor USR Radu Mihail, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

De asemenea, liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a solicitat premierului Ciolacu şi social-democraţilor să nu blocheze această cerere de convocare a sesiunii extraordinare a Parlamentului.

„Îi cer prim-ministrului Marcel Ciolacu şi PSD să nu blocheze cererea USR de convocare sesiunii extraordinare. Toţi cei care erau responsabili de monitorizarea, controlul şi inspecţia sistemului de servicii sociale în cazul azilelor groazei trebuie să vină în faţa Parlamentului şi să dea explicaţii, pentru ca astfel de orori să nu se mai repete”, a declarat Ionuţ Moşteanu, conform sursei citate.

Reprezentanţii USR au cerut de mai multe ori în ultimele zile program de lucru pentru comisiile permanente care pot audia persoanele responsabile şi implicate în ceea ce s-a întâmplat în căminele pentru persoane vârstnice şi a cerut constituirea unei comisii de anchetă parlamentară.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.