Un protest AUR are loc, miercuri seară, în centrul Capitalei, împotriva intenţiei coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile în acest an. Manifestanţii merg spre sediile PSD şi PNL şi au cu ei un sicriu şi cruci, pe un fond muzical al unui cortegiu funerar. Social-democraţii au pus mai multe mesaje pe gard, pentru cei de la AUR: ”Nu primim bătăuşi”, ”Zero legi, doar violuri” şi un indicator spre Ambasada Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - George Simion, la protestul AUR de la Timişoara: Dacă ei vor să omoare democraţia în România, atunci mesajul nostru este că mergem până la capăt ca la Timişoara 1989 / Reacţia PSD - FOTO / VIDEO

UPDATE: ”Peste 10.000 de români au participat miercuri seara la protestele organizate de AUR în toate judeţele ţării împotriva deciziei coaliţiei PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Protestele au avut ca destinaţie finală sediile PSD din oraşele reşedinţă de judeţ. Într-un moment extrem de dificil pentru democraţia din România, în care PSD alături de PNL au colaborat pentru a lansa o ofensivă agresivă împotriva principiilor fundamentale ale statului de drept şi ale democraţiei, AUR nu stă pasiv: este singura formaţiune politică care apără cu adevărat democraţia în ţara noastră”, a transmis AUR, miercuri seară, într-un comunicat de presă. 

Potrivit formaţiunii, ”decizia comasării alegerilor este o mişcare prin care cei aflaţi azi la putere vor să ne fure vocea şi drepturile, îndreptându-ne către o dictatură mascată cu binecuvântarea lui Klaus Werner Iohannis”. 

”Când liderii ignoră dialogul şi modifică regulile doar pentru a rămâne la putere, înseamnă că trăim o farsă, nu o democraţie. Românii trebuie să se facă auziţi, iar singura modalitate rămasă la dispoziţie este prin proteste de stradă. În Parlament, PSD şi Marcel Ciolacu au pus pumnul în gura opoziţiei. Este inadmisibil ca într-o democraţie Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Klaus Werner Iohannis să ne închidă gura, ignorând complet voinţa poporului”, a mai transmis formaţiunea. 


 

UPDATE: Peste o sută de membri şi simpatizanţi AUR au protestat, miercuri seară, la Iaşi, cerând ca alegerile să nu fie comasate.

Manifestanţii s-au adunat în faţa sediului AUR din centrul oraşului, apoi au pornit în marş pe pietonalul Ştefan cel Mare către sediul PSD Iaşi.
 
Oamenii au strigat printre altele ”Vrem dreptate, Nu anticipate”, ”PSD şi PNL, aceeaşi mizerie”, ”Ciolacu, pui de dictator”, ”Trăiască, trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” şi ”Vrem alegeri libere”.
 
În faţa sediului PSD, participanţii la protest au aprins candele şi au ţinut un minut de reculegere, pentru ”moartea democraţiei”.
 
Protestul a durat câteva zeci de minute şi s-a încheiat fără incidente.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Protestatarii AUR se deplasează spre sediul PSD şi au mesaje precum: ”Vot comasat, Vot îngropat!”.

Manifestanţii merg spre sediile PSD şi PNL şi au cu ei un sicriu şi cruci, pe un fond muzical al unui cortegiu funerar.

Coloana de protestatari este monitorizată de mai mulţi jandarmi care merg alături de aceştia.

Social-democraţii au pus mai multe mesaje pe gardul sediului central, pentru cei de la AUR: ”Nu primim bătăuşi”, ”Zero legi, doar violuri” şi un indicator spre Ambasada Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.