Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru rechemarea lui Dragoş Viorel Radu Ţigău din funcţia de ambasador al României în Republica Kenya, Republica Burundi, Republica Uganda, Republica Rwanda şi Republica Unită a Tanzaniei, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, şeful statului a semnat, joi, decretul privind rechemarea domului Dragoş Viorel Radu Ţigău din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Kenya, Republica Burundi, Republica Uganda, Republica Rwanda şi Republica Unită a Tanzaniei, cu reşedinţa la Nairobi.

Ambasadorul României în Kenya, Dragoş Viorel Ţigău, a fost rechemat de urgenţă de către Ministerul Afacerilor Externe, după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora diplomatul român a făcut remarci rasiste la o reuniune ONU care a avut loc în luna aprilie, la Nairobi, a transmis G4Media.

Conform presei din Kenya, ambasadorul român ar fi spus, într-o discuţie cu un grup de diplomaţi est-europeni: „Grupul african ni s-a alăturat”, remarcă făcută în contextul în care ar fi văzut, în apropiere, o maimuţă neagră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.