Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, întrebat despre riscul ca o dronă rusească să cadă pe teritoriul României, că aliaţii ştiu exact cine, când şi ce trebuie să facă dacă pică ceva pe pământ NATO. ”Dacă magnitudinea evenimentului este ceva ce depăşeşte lucruri foarte clare statuate în procedurile noastre, ştie toată lumea foarte clar când şi cum să facă”, a mai spus şeful statului, el precizând că aceste informaţii nu sunt de domeniul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul ultimului Summit NATO, am hotărât asupra unei serii de lucruri foarte concrete, şi vă pot spune că răspunsul meu este da. Ştim exact cine, când şi ce are de făcut dacă ceva cade pe teritoriul NATO. Dacă are loc un eveniment, dacă amploarea evenimentului depăşeşte ce avem concret prevăzut în procedurile noastre, toată lumea ştie cum şi când să facă”, a spus şeful statului, întrebat ce va face România în momentul în care pe teritoriul ei ar cădea o dronă din războiul pe de teritoriul Ucrainei şi dacă este posibil să se activeze Articolul 5 şi batalionul aflat la Cincu să se angajeze în operaţiuni de luptă.

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că aceste informaţii nu sunt de domeniul public.

”Sunt convins că înţelegeţi că aceste lucruri nu sunt informaţii publice, dar vă pot spune cu siguranţă că da, avem un scenariu, da, avem un plan pentru orice posibil incident. Însă, desigur, faptul că suntem pregătiţi nu înseamnă că ne dorim să existe un incident. Nu ne dorim să avem incidente pe teritoriu NATO, care, în acest caz, este România”, a mai spus Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.