Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia, el fiind informat în permanenţă despre ce se întâmplă. ”Suntem în contact constant cu Aliaţii”, arată Iohannis. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că este informat în permanenţă de către ministrul Apărării şi ministrul Afacerilor Externe despre situaţia din Rusia

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu: Sunt permanent informat de ministrul Apărării şi ministrul Afacerilor Externe despre situaţia din Rusia. Suntem în coordonare cu Aliaţii

”Autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat despre dezvoltări. Suntem în contact constant cu Aliaţii”, a transmis, sâmbătă, Klaus Iohannis, într-o postare pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, afirmă că forţele sale au preluat controlul asupra facilităţilor militare de la Rostov pe Don şi asupra aerodromului de acolo, relatează CNN. Şeful mercenarilor ruşi Evgheni Prigojin pare să sugereze că a trimis un convoi armat la un asalt de 1.200 de kilometri către Moscova, sâmbătă, într-o încercare, cu puţine şanse de reuşită, de a răsturna conducerea militară, potrivit Reuters.

Unii ruşi au fost atraşi într-o ”aventură criminală”, acuză sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin, fără să citeze explicit gruparea paramilitară rusă Wagner a lui Evgheni Prigojin, relatează BBC News. 

Viitorul Rusiei este în joc, avertizează el şi califică acţiunile răzvrătiţilor drept o ”înjunghiere în spate”.

Ambiţiile nemăsurate ale unora au condus la ”înaltă trădare”, acuză el, fără să-l numească pe şeful grupării paramilitare ruse Evgheni Prigojin.

Trupe Wagner se îndreaptă către nord, în regiunea Voronej, probabil către Moscova, potrivit serviciilor militare britanice de informaţii, relatează AFP şi BBC News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.