Coaliţia PSD-PNL se reuneşte,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună caniddatura, luni, la Biroul Electoral Municipal. Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL, în timp ce PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, înainte de şedinţa coaliţiei, că dacă vor să mai funcţioneze coaliţia, crede că e nevoie să aibă mintea la ei şi să vină cu candidat unic, pentru că, dacă merg cu candidat separat, dinamitează şansele lui George Tuţă şi Rareş Hopincă, candidaţii comuni ai celor două partide la sectoarele 1 şi 2. ”E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală”, a mai spus liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Romaşcanu: Mandatul lui Cîrstoiu e pe masa coaliţiei. Cred că este primul care trebuie să spună dacă merge sau nu înainte. Dacă medicul Cîrstoiu se va retrage, strategia coaliţiei este de a înlocui cu un alt candidat comun cu şanse
CITEȘTE ȘI Rareş Bogdan, înainte de şedinţa coaliţiei: Dacă vrem să mai funcţioneze coaliţia, cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candidat unic. Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui Tuţă şi Hopincă

Decizia va fi dificilă în condiţiile în care Cătălin Cîrstoiu, care este vizat de acuzaţii de incompatibilitate, a anunţat că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei.

PNL, prin vocea preşedintelui Nicolae Ciucă, spune că, în caz de nevoie, va avea propriul candidat, iar preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, în cazul retragerii lui Cîrstoiu, susţine în continuare ideea candidatului comun, dar vrea un candidat membru de partid, considerând că ”perioada de independenţă a apus”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la Roma, întrebat de presa din ţară dacă ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei, că încă nu şi-a ales capitala şi nu ştie dacă să candideze la Roma, la Londra, la Paris sau la Madrid.

”În continuare doctorul Cîrstoiu reprezintă o opţiune extrem de serioasă, dacă noi vom fi suficient de serioşi să o sprijinim”, a spus Rareş Bogdan, precizând că, la bâlbele şi degringolada care au fost în susţinerea doctorului Cîrstoiu, e normal ca presa să întrebe.

 
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în weekend că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, el subliniind că cele două formaţiuni vor avea candidat comun la alegerile locale din acest an pentru Primăria Bucureşti.
 
”Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania... dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi!”, spunea Ciolacu.
 
Liderul PSD arăta că discuţia va avea loc luni.  „O să vorbim luni. E atât de simplu, e corect. Nu-mi cereţi mie să iau decizii eu e incorect pentru un om de asemenea valoare profesională să fac acest lucru”, a mai afirmat Marcel Ciolacu referindu-se la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu.
 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri seară, întrebat dacă este mulţumit de explicaţiile date de Cătălin Cîrstoiu şi dacă acesta rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, că nu ştie ce a declarat Cîrstoiu, astfel că îşi menţine afirmaţiile de joi seară.

”Îmi cer scuze, nu pot să comentez, nu am văzut ce a declarat domnul doctor, aţi fost aici, aţi văzut care a fost activitatea mea, motiv pentru care în acest moment nu s-a schimbat nimic faţă de ceea ce am declarat aseară. Domnul doctor Cîrstoiu, în acest moment a îndeplinit o solicitare care i-a fost adresată în mod normal să clarifice toate probleme care s-au ivit în spaţiul public, nu ştiu dacă a făcut-o sau nu, adică a avut loc această conferinţă de presă, care au fost rezultatele, ce s-a întâmplat acolo nu ştiu, nu pot să comentez”, a replicat Ciucă.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.