Prefectul Capitalei a declarat marţi că nu ştie dacă discuţiile sale private au fost sau nu urmărite, aşa cum a prezentat ministrul de Interne, Carmen Dan, în cadrul Comitetulul Executiv (CEx) al PSD, afirmând că ea discută mult cu secretarul de stat din MAI. De asemenea, ea a spus că este neobişnuit să se discute atât de mult despre prefect în situaţia creată după protestul din 10 august şi a spus că ea nu se consideră victima nimănui şi că doarme liniştită noaptea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu mă pricep, nu sunt antrenată de servicii secrete, nu ştiu dacă am fost urmărită sau nu. Am avut multe discuţii cu secretarul de stat (din MAI – n.r.). Nu le-am văzut, nici doamna ministru nu le-a arătat, cred că doar s-a referit. Nu ştiu la ce s-a referit. Eu am discuţii cu multă lume şi cu domnul secretar de stat am avut discuţii, dar nu ştiu la care dintre discuţii s-a referit dumneaei”, a afirmat Speranţa Cliseru, la ieşirea din Comisia de apărare unde ar fi trebuit să fie audiată şi unde audierile au fost anulate cupuţin timp înaintea orei la care a fost invitată.

De asemenea, aceasta a spus că nu simte că ar exista un conflict între ea şi Carmen Dan.

Totodată, prefectul Capitalei a precizat că nu prefectul conduce operaţiunile Jandarmeriei şi se discută prea mult despre ea. Cliseru a mai spus că nu se consideră victima nimănui, ea îşi vede de treabă şi doarme liniştită noaptea.

“A fost probabil neobişnuit să se discute atât despre prefect, pentru că nu prefectul conduce operaţiunile şi nici nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor şi a ordinii publice, deci e prea multă discuţie despre prefect. Nu sunt nicio victimă. De ce aş fi victimă? Eu îmi văd de treaba mea, de atribuţiile mele, ştiu ce am de făcut. Nu sunt victima nimănui, ca să fie foarte clar. Nu mă simt victimă, nu ma simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea. Atâta vreme cât în statul român legislaţia şi drepturile omului se respectă, eu nu am probleme. Eu dorm liniştită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am facut nimic imoral, nu dau vina pe alţii. Eu mi-am asumat responsabilităţile, m-am dus în Piaţă, cu toate că puteam să trimit un reprezentat, nu am făcut-o. M-am dus eu acolo. Nu în Piaţă, cum aţi spus dumneavoastră (jurnaliştii – n.r), nu mă plimbam pe acolo. Eu am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat, nu sunt militar, nu sunt şeful Jandarmilor”, a mai spus ea.

Întrebată cum comentează faptul că audierile din Comisia de apărare a Senatului au fost amânate, ea a spus: “Eu mă prezint în mod disciplinat de câte ori sunt chemată. Respect instituţiile statului. Dacă dumnealor au considerat că trebuie să amâne această audiere, am plecat. Ce să fac mai mult de atât?”.

Totodată, întrebată în legătură cu faptul că decizia de blocare a audierilor a aparţinut reprezentanţilor PSD din Comisie, Speranţa Cliseru a spus că ea nu face politică.

“Eu nu fac politică. Nu ştiu dacă spuneţi că sunt numită politic. Sunt numită de Guvern şi Guvernul e politic, dar eu nu m-am consultat cu nimeni din acest partid”, a precizat prefectul Capitalei.

Prefectul a spus că, dacă ministrul de Interne o va chema la discuţii, va merge, reafirmând că nu are niciun conflict cu aceasta.

“Dacă doamna ministru o să mă cheme să discutăm, o să mă duc. Sunt cu fruntea sus şi aştept să fiu chemată. Nu am niciun conflict cu dumneaei, nici nu aş avea cum. Ea este ministru, eu respect funcţiile statului şi ierarhia în cadrul instituţiei în care lucrez”, a punctat ea.

Speranţa Cliseru a declarat că nu va renunţa la funcţie.

“Nu renunţ la această funcţie, pentru că nu am greşit cu nimic şi nu am de ce să renunţ”, a spus ea, întrebată dacă s-a gândit să demisioneze.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că episodul cu prefectul Capitalei, Smaranda Cliseru, abordată de un cetăţean şi înregistrată la o terasă, "a fost pus la cale" de către ministrul Carmen Dan.

"Am aflat şi îmi asum ce spun, că acel episod a fost pus la cale de doamna ministru, tocmai pentru a o defăima pe doamna prefect. O secretară, o asistentă, consilieri, angajaţi care intenţionat au sunat-o pe doamna prefect. Acel domn a chemat-o la terasă, l-au sunat pe acel cetăţean. A fost totul foarte bizar, pentru că i s-a indicat şi unde să meargă. A fost foarte ciudat", a sus'inut Gabriela Firea.

Întrebată care ar fi fost scopul, primarul Capitalei a răspuns: "Pentru a o defăima pe domna prefect şi pe mine".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.