Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că şeful statului Klaus Iohannis le-a transmis, la consultările de la Palatul Cotroceni, că are deja o opinie formată şi că îl va desemna premier pe liderul PSD Marcel Ciolacu. Liderul USR a adăugat că Preşedintele României a înregistrat un record negativ şi anume faptul că şeful statului „Klaus Iohannis tocmai a numit mai mulţi premieri de la PSD decât Ion Iliescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Astăzi se întâmplă un record negativ. Klaus Iohannis tocmai a numit mai mulţi premieri de la PSD decât Ion Iliescu. Este un moment ruşinos. Pentru democraţia românească, este cea mai mare trădare a intenţiei electoratului. Electoratul a votat pentru modernizare, nu pentru stagnare, clientelism, speciali şi găşti de partid. În 2020, românii au fost minţiţi şi amăgiţi şi acum, fără nicio ruşine, i se dă mandatul lui Marcel Ciolacu. Pentru a continua stagnarea”, a explicat Drulă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Preşedintele ne-a transmis că îl va numi pe Marcel Ciolacu, că are o opinie deja formată şi că nu consideră că o propunere făcută electoratului înainte de alegeri trebuie neapărat respectată, pentru că fiecare parlamentar votează fără un mandat imperativ, de capul lui aici în Parlament. Deci practic acesta este un mesaj că poţi spune orice în campanie şi că nu faci un dialog după. Am avut un scurt dialog,  15 minute. I-am transmis mesajul nostru, i-am vorbit de modernizare, de acele promisiuni făcute românilor care au fost încălcate, de mesajele pe care le-a dat şi pe care apoi le-a călcat în picioare, aducând PSD la guvernare”, a afirmat Cătălin Drulă, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă i-a transmis şefului statului că v-a scos de la guvernare, liderul USR a răspuns; „Da, absolut. I-am spus că a fost o trădare a votului electoratului”.

„Electoratul a votat pentru modernizare, pentru reforme. USR în acele opt luni a făcut PNRR. Iată că PNRR nu se întâmplă. De ce? Pentru că acele reforme care sunt în interesul românilor ar însemna atingerea intereselor clientelei de partid. Vedeţi că şi astăzi când vorbim marele record al lui Nicolae Ciucă este că a plecat după 19 luni la guvernare. Vine Marcel Ciolacu şi de fapt aceasta nu este nicio schimbare. Este o continuare a aceloraşi politici care duc România în groapă, duc economia României în gard, care înseamnă cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, înseamnă stagnarea economiei, înseamnă rate care s-au dublat, înseamnă o gaură bugetară imensă. Nu există prosperitate fără o economie sănătoasă, iar PSD şi PNL distrug economia României şi bagă mână din ce în ce mai adânc în buzunarele românilor pentru a hrăni clientela de partid. Iohannis este foarte mulţumit de asta. Acea stabilitate de care vorbeşte este stagnarea şi păstrarea acestor obiceiuri ale clasei politice”, a completat Drulă.

El a mai spus că preşedintele Iohannis le-a urat succes să încerce să schimbe ceva anul viitor, an electoral.

„Ne-a urat succes să încercăm să schimbăm la anul. Da, o să luăm urarea asta şi o să aducem românilor în 2024 o alternativă de dreapta, reformistă, modernizatoare în jurul USR. Alegerea va construcţia în jurul PSD sau construcţia în jurul USR care va continua PNRR, reformele şi modernizarea României”, a conchis Drulă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.