Un vicepreşedinte PSD Iaşi îi îndeamnă pe cei 140 de delegaţi ieşeni la Congresul de sâmbătă al PSD să-l voteze pe Mihai Fifor în funcţia de secretar general al partidului, apreciind că această funcţie "nu mai trebuie compromisă, pentru că PSD va suferi alte eşecuri dureroase".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele filialei judeţene PSD Iaşi Cristian Stanciu susţine că este adeptul unui "nou model" pentru partid şi că acest lucru se poate face "cu oameni credibili şi realişti, conectaţi la agenda publică şi atenţi la semnalele provenite din societatea românească".

"În calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD le recomand colegilor mei care vor fi delegaţi la Congres susţinerea candidaturii domnului Mihai Fifor, actual preşedinte al Consiliului Naţional şi fost ministru al Apărării Naţionale, pentru postul de secretar general al PSD. Această poziţie importantă în cadrul partidului nu mai trebuie compromisă niciodată pentru că, altfel, vom suferi alte eşecuri dureroase. În acelaşi context al alegerilor interne, cred că preşedintele partidului aflat la guvernare trebuie să fie şi prim-ministru al Guvernului României", susţine, într-un comunicat de presă, vicepreşedintele PSD Iaşi Cristian Stanciu.

Pe de altă parte, Stanciu afirmă că viitorul vicepreşedinte PSD la nivelul Regiunii Nord-Est trebuie să fie dat de organizaţia de Iaşi a partidului.

Conducerea filialei judeţene a PSD Iaşi n-a anunţat deocamdată în mod oficial pe cine va susţine la Congresul de sâmbătă, surse din partid afirmând că majoritatea delegaţilor ieşeni o vor vota pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al partidului.

În privinţa postului de secretar general, opiniile în filială sunt împărţite.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD şi-au depus candidatura Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu.
 
Pentru funcţia de secretar general şi-au depus candidatura Codrin Ştefănescu, care a deţinut funcţia până la condamnarea lui Liviu Dragnea, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe, Robert Cazanciuc, Cătălin Stochiţă şi Rodica Nassar.
 
Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, el avându-i drept contracandidaţi pe Daniel Florea şi Sorin Bota.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.