Elena Udrea a declarat joi, în cadrul audierii sale în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că PSD a încercat să blocheze validarea alegerilor prezidenţiale din urmă cu opt ani cu ajutorul unor judecători de la Curtea de Apel, care ar fi fost contactaţi de fostul deputat social-democrat Cătălin Voicu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În 2009, înainte de alegeri, se ştia că Cătălin Voicu are o relaţie foarte bună cu anumiţi judecători. Era cunoscută relaţia şi influneţa pe care acesta o avea asupra unor judecători. În acest context în anul 2009 era o presiune. Cătălin Voicu era cel mai bine relaţionat din partid cu Justiţia, cu anumiţi judecători. Eu cred că cei care erau la PSD, au încercat, scorul fiind foarte mic, diferenta fiind foarte mică la care fusese declarat câştigător Traian Băsescu, eu cred că atunci au încercat cei de la PSD, care formaseră celula de criză la partid, să câştige alegerile provocând renumărarea voturilor”, a declarat Elena Udrea.

Ea a explicat că, dacă s-ar fi reuşit blocarea validării alegerilor, candidatul PSD la preşedinţie ar fi avut o şansă, dar că acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece Cătălin Voicu a fost scos din joc.

”Ca urmare, a pornit această acţiune prin care (PSD - n. red.) a dorit renumărarea voturilor şi atunci s-a aflat că ei intenţionau să obţină blocarea validării alegerilor până când CCR ar fi declarat renumărarea sau ar fi făcut renumărarea, cu ajutorul unor judecători de la Curtea de Apel, care erau contactaţi de către Cătălin voicu. Lucrul acesta s-a ştiut, Voicu era monitorizat”, a mai spus Udrea.
 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.