Deputatul PNL Raluca Turcan a anunţat, vineri, că partidul va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, întrucât plecarea acestuia în concediu fără a-şi delega atribuţiile într-un mod care să nu blocheze legiferarea este ”un fapt de o gravitate ieşită din comun”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Victor Ciorbea, înainte de a pleca în concediu, plătit pe bani multi din banii poporului român, avea obligaţia să delege atribuţiile adjunctului specializat pe domeniile Justiţie, Poliţie, Penitenciare, Armată. Este un adjunct care are ca şi atribuţii exact domeniile cheie care i-ar fi dat posibilitatea să conteste la CCR această ordonanţă care este vădit neconstituţională. Victor Ciorbea a preferat, din nefericire, să fugă în străinătate, să ia instituţia Avocatului Poporului pe persoană fizică şi să blocheze în felul acesta legiferarea în folosul românilor şi nu în folosul infractorilor”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, PNL va demarat procedura de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea.

”Este un fapt de o gravitate ieşită din comun şi, ca urmare, PNL va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea”, a mai spus Turcan.

Avocatul Poporului anunţă că şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, dar sunt exceptate de la delegare atribuţiile referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale.

Reprezentanţii instituţiei susţin că această exceptare este prevăzută într-o decizia a CCR care prevede că ”Avocatul Poporului are exclusivitatea în privinţa deciziei de a ridica o excepţie de neconstituţionalitate, parte a independenţei instituţionale şi funcţionale de care acesta se bucură”.

”Instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă şi independentă”, a mai spus Avocatul Poporului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.