Deputata PNL Raluca Turcan a afirmat, după ce o colaboratoare a partidului AUR a vrut să intre miercuri în Parlament cu câteva gloanţe, că Alianţa pentru Unirea Românilor trece „la un alt nivel al terorii în politică”. Ea a adăugat că formaţiuniloe extremiste reprezintă o ameninţare reală la adresa democraţiei, valorilor de libertate, toleranţă şi respect pentru drepturile fundamentale ale omului. „AUR încurajează sentimente de ură, discriminare şi intoleranţă, promovează politici care duc la divizarea societăţii”, a concluzionat fostul ministru al Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O colaboratoare AUR a vrut să intre astăzi în Parlament cu câteva gloanţe, iar parlamentari şi susţinători ai acestui partid extremist atacă oameni în apropierea clădirii. Se întâmplă astăzi, acum, în Bucureşti. Îmi este clar că AUR trece la un alt nivel al terorii în politică. Partidele extremiste sunt o ameninţare reală pentru democraţie şi pentru valorile noastre comune de libertate, toleranţă şi respect pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, iar AUR se profilează exact pe aceste caracteristici”, a scris Raluca Turcan, miercuri pe Facebook.

„AUR încurajează sentimente de ură, discriminare şi intoleranţă, promovează politici care duc la divizarea societăţii”, a continuat deputata PNL.

„Se foloseşte de frică şi de manipulare pentru a-şi promova agenda politică. Este important să ne amintim că istoria ne-a demonstrat deja consecinţele tragice ale extremismului politic şi că trebuie să ne poziţionăm clar şi ferm împotriva acestor tendinţe. Din păcate, nu mai este vorba de un semnal, de o ipoteză. Vorbim despre realitate”, a conchis Turcan.

O femeie, colaborator al Grupului AUR de la Camera Deputaţilor, a încercat să intre, miercuri, în sediul Parlamentului cu patru gloanţe, ea fiind dusă la Secţia 17 de Poliţie pentru verificări. Liderul AUR, George Simion, susţine că erau brelocuri, iar formaţiunea cere o expertiză tehnică pentru a clarifica situaţia muniţiei. „Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis Simion.

Totodată, Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală, după ce o colaboratoare AUR a încercat să intre cu muniţie în Palatul Parlamentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.