Deputata PNL Raluca Turcan a precizat că organizarea Congresului Organizaţiei Femeilor Liberale a fost pentru ea cea mai concludentă ocazie de a vedea că femeile pot fi solidare, dar şi că există o nevoie reală ca acestea să fie tratate cu respect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cel mai credibil discurs în faţa unor doamne este întotdeauna fapta concretă. Decizia concretă de a le sprijini să candideze pe funcţii în care-şi pot demonstravaloarea politica si profesionala!  Decizia concretă de a alege să lucrezi cu ele! Să oferi consideraţie şi respect  pentru ce ştiu să facă şi mai ales pentru ceea ce fac. Orice altceva ar fi doar un discurs gol de conţinut! Doar o alta păcăleala oferita organizaţiei de femei! Ca preşedinte de organizaţie judeţeana, am preferat faptele! Avem 50% doamne alese în Parlamentul României, o preşedintă a Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, care timp de un mandat, a fost singura Preşedintă de Consiliu judeţean din ţară şi cu care fac o echipă excelentă în interesul comunităţii sibiene. Pentru că nu există alt interes decât acela de a fi în slujba comunităţii care ne votează”, a afirmat Raluca Turcan, vineri la Congresul OFL din Capitală.
 
Ea a adăugat că are însă un regret şi anume că „în perioada în care am fost preşedinte PNL nu am avut şansa de a gestiona listele pentru parlament, pentru că acolo poţi să demonstrezi cel mai bine dacă ai discurs sau susţii cu adevărat femeile”.
 
„Dar astăzi în sală, aici, sunt liderii politici cei mai grei ai PNL, care vor avea această şansă. Prin lege, în Parlament, sau prin decizie fermă, au şansa să urmărească reprezentarea corectă a doamnelor. Ca să nu mai vorbesc de cooptarea în echipa guvernamentală. Şi am convingerea că împreuna îi vom determina să facă lucrul acesta. Organizarea acestui Congres pentru mine înseamnă o bucurie deosebita. O bucurie care mi-a oferit cea mai concludentă ocazie de a vedea că femeile pot fi şi solidare între ele, dar mai ales faptul ca au nevoie reală de a fi tratate cu respect. Au nevoie sa li se ofere şanse egale într-o competiţie. Să nu fie decisă soarta competiţiei la şpriţurile masculine sau pe telefoane. De aceea, vă îndemn să ţinem cu dinţii ca doamna care va câştiga preşedinţia OFL sa câştige frumos, iar doamna care nu va câştiga aceasta competiţie sa fie mai puternica pentru a câştiga bătăliile ce vor urma”, a mai precizat Turcan.
 
Deputata PNL a mai spus că îşi doreşte ca OFL să fie, după acest Congres, „o rampă de lansare pentru doamne şi nu un capăt de drum”.
 
„Câte femei din OFL au ajuns să ocupe funcţii de secretari de stat sau miniştri? Câte doamne au fost sprijinite în mod real să fie parte din Legislativ sau din administraţia publică locală? Câte au obţinut cu adevărat puterea instituţională de a schimba lucrurile? Trebuie să fim oneste şi să recunoaştem că foarte puţine. Multe au fost bune pentru muncă. Puţine pentru un parteneriat egal la decizie! Dincolo însă de noi, PNL, şi valorificarea potenţialului doamnelor liberale, în România de azi cele mai grave probleme sunt legate de: Creşterea preţurilor la alimente şi energie; Nivelul de trai (salarii/pensii); Siguranţa naţională (războiul de la graniţă); Accesul tinerilor din medii vulnerabile la educaţie; Condiţiile din sistemul de sănătate; Migrarea forţei de muncă bine calificată; Starea drumurilor şi corupţia”, a mai explicat Turcan.
 
Ea a adăugat că acest Congres reprezintă şansa de a întări echipa femeilor liberale.
 
„La aceste probleme, alegerile de azi pot reprezenta şansă de a construi echipe. Să ajungem să «facem România BINE». Acum! Astăzi avem şansa să întărim echipa care poate contribui nedisimulat, prin soluţii concrete, la rezolvarea acestor probleme. Să oferim sprijin celor care sunt victime. Să stimulăm ocuparea şi implicarea celor care creează valoare, să oferim condiţii decente pentru a întemeia familii şi a-şi educa copiii în ţară. Vă îndemn astăzi, pe dumneavoastră doamnelor, să convingeţi, o dată în plus, că expertiza şi capacitatea dumneavoastră sunt o necesitate pentru leadership-ul PNL de a vă valorifica. Iar pe dumneavoastră dragi domni colegi, să acordaţi atenţie şi să faceţi dovadă reală că dincolo de susţinerea şi respectul arătat prin mesajele de 8 martie sau de astăzi de la această tribună, aveţi şi voinţa de a ne avea coechipiere. Sa începem, aşadar, desfăşurarea acestui Congres unde să arătam României şi românilor că doamnele liberale sunt o forţă! Că au soluţii la problemele reale şi puterea de a face bine oamenilor”, a conchis Turcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.