Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a spus, miercuri, când şedinţa Camerei Deputaţilor în care se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor a fost întreruptă de un protest al deputaţilor USR, că „circul din interior nu face bine nimănui” şi că dezbaterile trebuie făcute cu argumente. Turcan a mai spus că grupul PNL va rămâne în sală pentru a solicita în continuare dezbaterea pe articole şi amendamente a legii privind statutul magistraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Considerăm că Parlamentul trebuie să aibă parte de un spirit civilizat de dezbatere, de argumente, de soluţii, astfel încât oamenii din afara Parlamentului să se regăsească în această instituţie. Circul din interior nu face bine nimănui. Nu putem nici prelua cu forţa tribuna Parlamentului, nu putem nici stopa dezbaterea în forul democraţiei oricărei ţări. Aşadar, PNL va rămâne în plenul Parlamentului pentru a solicita în continuare şi a milita cu argumente regulamentare dezbaterea pe articole a proiectului supus dezbaterii cu privire la răspunderea magistraţilor şi sperăm ca în felul acesta, printr-o conduită serioasă, profesionistă, vom reuşi, totuşi, să calmăm spiritele şi această instituţie să nu se decredibilizeze şi mai mult. Suntem unici în Europa”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a spus că ţara noastră este „unică”, în condiţiile în care şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este condamnat definitiv într-un dosar, inculpat în altul şi suspect într-un al treilea. Deputatul a afirmat că actuala coaliţie de guvernare vrea doar să treacă, fără dezbatere şi „pe repede-nainte”, toate legile.

„Problema cea mai gravă în Parlament este legată de numele domnului Liviu Dragnea şi de prezenţa sa în fruntea Camerei Deputaţilor. A doua problemă la fel de gravă este asaltul asupra acestei instiţuii pentru a trece fără dezbatere, într-un mod abuziv şi neregulamentar, proiecte de lege care vizează subordonarea politică a Justiţiei, timorarea magistraţilor şi într-un final, spălarea dosarelor de corupţie ale celor care au confiscat decizia politică în coaliţia de guvernare”, a subliniat Turcan.

Şedinţa Camerei Deputaţilor în care se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor a fost întreruptă, pentru scurt timp, după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”. De asemenea, liberalii au părăsit sala de plen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.