Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan spune că Avocatul Copilului va realiza un raport în urma evenimentului “Simfonia lalelelor” de la Piteşti, la care a participat premierul Viorica Dăncilă şi unde un copil de trei ani a fost pus să se dea peste cap în faţa acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Apreciez faptul că Avocatul Poporului a reacţionat la solicitarea prin care îi ceream să ia atitudine în cazul copilului de la Piteşti care a fost obligat să se rostogolească pe asfalt în faţa tribunei oficiale. Acel fapt reprezintă un atac brutal la valorile morale, o amputare a demnităţii umane, o încălcare flagrantă a drepturilor copilului”, scrie Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

Ea susţine că instituţia ar trebui să îi sancţioneze pe cei responsabili.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Am încredere că instituţiile statului vor respecta legea şi vor căuta să apere valorile educative pe care încercăm să le insuflăm copiilor noştri. Avocatul Copilului este instituţie în subordinea Avocatului Poporului şi ar fi firesc să urmărească o sancţionare a celor vinovaţi. Cei care ar fi trebuit să aibă cel mai mult de învăţat din acest eveniment sunt liderii PSD-ALDE, cei care stăteau la tribuna oficială şi priveau cum acei copii erau puşi în situaţii jenante, umilitoare pentru vârsta lor. Dacă aveau un minim bun simţ ei trebuiau să reacţioneze fără ezitare. Nu au reacţionat”,  a conchis ea.

Premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Graţiela Vasilescu şi ministrul de Interne, Carmen Dan, s-au aflat în luna martie la Piteşti, la manifestările organizate sub titlul ”Simfonia lalelelor”, care se desfăşoară în fiecare an în oraş. Viorica Dăncilă a fost primită cu fanfara militară şi cu defilarea unor care alegorice, iar copiii de la grădiniţele din oraş au fost îmbrăcaţi în culorile tricolorului. A fost surprins şi un moment în care o fetiţă de trei ani stă în cap, pe asfalt, într-o demonstraţie în faţa tribunei oficiale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.