Politologul Theodor Paleologu a declarat, duminică, la Prima Tv, că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, este un caz de patologie a puterii, că nu este nebun, dar că ”i s-a urcat la cap”. În privinţa Patriarhului Kiril, Paleologu a spus că acesta este ”absolut odios, sinistru”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paleologu a declarat că lucrurile au luat o ”întorsătură dramatică” după alegerile din 2013 din Rusia. 

”Lucrurile au luat o întorsătură dramatică după alegerea frauduloasă a lui Putin în 2013. Aici i-a jucat o festă grandomania. El e un caz de patologie a puterii. Nu e nebun, nu e nebun clinic, dar e un caz de patologie a puterii. I s-a urcat la cap. Când stai multă vreme la putere şi ce putere, e greu să nu ţi se urce la cap. Unora li se urcă la cap pur şi simplu pentru că au o ştampilă. Darămite să fii preşedintele Rusiei”, a declarat Paleologu. 

Theodor Paleologu a mai declarat că în cazul lui Vladimir Putin este vorba despre o ”răzbunare sistematică”. 

”Alegerile din 2013 sunt foarte ciudate. După aia nu i-a convenit deloc că au fost contestări şi urmează, în mod evident, trecerea efectivă a Rubiconului cu agresiunea din 2014 în Ucraina, anexarea Crimeei, încercarea de a cuceri Novorusia, a încercat să pună mâna pe Odesa, pe Mariupol, iar ce vedem acum este o răzbunare sinistră împotriva locuitorilor acestui oraş care a fost făcut zob. Aşa cum a distrus Alepul în Siria, cum a distrus Groznîi, aşa a distrus Mariupol şi e o imensă tragedie şi e vorba de o răzbunare sistematică. Au mai murit civili în alte conflicte, victime colaterale, însă aici avem de-a face cu o voinţă sistematică de a distruge moralul poporului ucrainean, atacând civili, violând femei, mutilând cadavre, bombardând spitale, şcoli, grădiniţe, teatre. E vorba de terorism de stat în toată puterea cuvântului”, a declarat Paleologu. 

Politologul s-a referit şi la Patriarhul Kiril despre care a spus că este ”sinistru”. 

”Rolul pe care îl joacă Patriarhul Kiril este absolut odios, sinistru. (...) Asemenea abis de ticăloşie nu are cum să nu te surprindă din partea unui om care se presupune că are un simţ al istoriei, a responsabilităţii faţă de biserică”, a declarat Paleologu. 

Întrebat unde îl situează pe Vladimir Putin pe o axă a răului, Theodor Paleologu a declarat că Putin nu a ajuns la nivelul lui Hitler. 

”Nu a ajuns acolo. (...) Să nu exagerăm acuma, comparaţiile cu Hitler mi se par uneori forţate. Sigur că sunt elemente de asemănare. Mai cu seamă în modul în care Putin invocă probleme legate de minoritatea rusă în anumite ţări. Asta a făcut şi Hitler. Putin invocă proastele tratamente faţă de ruşi în Ucraina şi alte ţări. Slavă Domnului, Putin nu a ajuns la nivelul lui Hitler şi Stalin”, a mai precizat Theodor Paleologu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.