Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Orlando Teodorovici îi răspunde, într-o postare pe Facebook, lui Mihai Fifor, căruia i se adresează cu "Mihăiţă, alintat Şobi" şi despre care spune că a descoperit brusc "multitudinea de trăsături negative ale caracterului uman, de la frustrare, individualism, narcisism, grobianism, aroganţă, autosuficienţă şi, desigur, imoralitate", pe care i le-a atribuit "la grămadă". "Pentru că, Şobi, eşecul nu este al meu sau al candidatului Dăncilă, eşecul este al PSD, iar pasul în spate nu trebuie făcut doar ca să facă alţii, şi mai perdanţi, un pas înainte!", spune Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mihăiţă, alintat Şobi, mi-a dat cu Tratatul de psihologie în cap, descoperind brusc multitudinea de trăsături negative ale caracterului uman, de la frustrare, individualism, narcisism, grobianism, aroganţă, autosuficienţă şi, desigur, imoralitate. Pe toate mi le-a atribuit la grămadă, într-o manieră atât de subtilă, probabil într-un moment de emoţie puternică, pentru că nu l-aş putea acuza de luciditate. Dar aş putea să-i spun lui Şobi că, indiferent de doza asumată din toate cele ce mi-au fost atribuite de el cu multă generozitate, apreciez că a avut decenţa de a nu le include exact pe cele pe care le-am respins întotdeauna cu fermitate: laşitatea şi prostia", afirmă Teodorovici, joi seară, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că nu va fi niciodată de acord cu laşitatea şi prostia.

"Pentru că, Şobi, nu sunt şi nu voi fi vreodată de acord cu laşitatea şi prostia umană! Şi pentru că nu este nimic condamnabil în a acţiona cu bărbăţie şi curaj atunci când alţii, mai puţin rezistenţi, preferă noncombatul. Pentru că eu am o altă înţelegere a expresiilor "a-ţi asuma un eşec" şi "a face un pas în spate după o înfrângere", care în niciun caz nu înseamnă renunţare şi umilinţă. Pentru că, Şobi, eşecul nu este al meu sau al candidatului Dăncilă, eşecul este al PSD, iar pasul în spate nu trebuie făcut doar ca să facă alţii, şi mai perdanţi, un pas înainte! Aşa că, Şobi, dacă nu ai înţeles asta, vei afla că sunt mai multe căi în viaţă pentru a ajunge, uneori, la acelaşi deznodământ...atât pentru capul plecat, cât şi pentru cel drept. E strict o chestiune de alegere!", spune Teodorovici.

Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor i-a răspuns fostului preşedinte executiv al partidului Eugen Teodorovici, care l-a numit”şobolan”, spunând că, atunci când narcisismul devine patologic, ”bichonul începe să se creadă pitbull... umflă pieptul, îşi flutură nările şi se tot admiră în oglindă”.

”Când narcisismul devine patologic, bichonul începe să se creadă pitbull... umflă pieptul, îşi flutură nările şi se tot admiră în oglindă. Mamă, mamă ce voinic! Aş râde, dacă n-ar fi atât de trist. Mi-e greu să înţeleg oameni care vorbesc de morală şi n-au dram, oameni care vorbesc de echipa, dar care n-au fost niciodată capabili să facă echipa cu cineva, oameni care, în ultimele 5 luni s-au slujit doar pe ei, mimând cu graţie grija faţă de proiectul prezidenţialelor, faţă de candidat sau faţă de partid. Pot înţelege frustrarea, individualismul, nevoia de a te vedea mereu în lumina reflectoarelor, dar nu pot acceptă aroganţă, auto-suficientă şi lipsa bunului simt”, a scris Fifor pe Facebook.

”În politică, ca şi în viaţă, trebuie să ştii să pierzi cu demnitate. Să ai tăria să accepţi înfrângerea şi să o iei din nou de la capăt. Dacă, desigur, ai ce spune. Şi dacă, desigur, ai suficient caracter. Puţini sunt, însă, cei care ştiu să facă asta şi, din păcate, zilele trecute am văzut, în toată splendoarea lor indivizi care, nu doar că nu ştiu când să se oprească, dar fac şi un zgomot asurzitor, etalandu-şi, fără rezerve, frustrările în spaţiul public", a continuat el.

El spune că nu a fost niciodată un om conflictual şi nici nu va fi şi că este un om demn, cu onoare, care a intrat într-o echipă odată cu votul onorant din Congres, că a fost trup şi suflet alături de echipa, zi de zi, ora de ora vreme de 5 luni, până la finalul proiectului pentru prezidenţiale, iar când acest proiect a luat sfârşit printr-o înfrângere, din păcate, şi-a asumat cu demnitate eşecul şi a făcut un pas în spate. 

Fifor a povestit şi o întâmplare, despre care a afirmat că defineşte perfect personajul care stă la baza postării sale.

”În urmă cu câţiva ani, la o masă cu vreo 8 colegi senatori, la Tulcea, într-o context asemănător, personajul este întrebat frontal: "Dacă tot vorbeşti de prietenie şi de colegialitate, după 3 ani împreună, spune-ne pe numele mic la fiecare dintre noi, cei din jurul mesei...". Răspunsul a fost doar tăcere. Şi asta spune tot. În rest, viaţă merge mai departe şi, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”, a conchis Fifor.

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Orlando Teodorovici spunea că "nu s-a înjurat nimeni cu nimeni" în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD care a avut loc marţi seară, el admiţând că a folosit termenul "şobolan" atunci când a vorbit despre colegul său Mihai Fifor. 

"Asta o recunosc, da, aşa este (că a spus „şobolan” despre Mihai Fifor - n.r.). Pentru că se leagă iar de felul meu de a fi. Nu pot să spun dimineaţă că-mi dau demisia pe Facebook, după o oră sau două sau trei să modific postarea că nu-mi mai dau demisia, adică mă fac că nici n-am menţionat acest lucru, adică nu pot să fac eu oamenii să creadă în mine şi mai ales că eram după CEX la partid şi uitându-mă la un post de televiziune am urmărit discuţia telefonică a dânsului pe post. Şi aud ce? Că nu şi-a dat demisia. Teodorovici. (...) În fine... Şi în momentul ăla vă daţi seama că...măcar spune adevăru,l nimic altceva. Şi am început să-l caut prin partid, recunosc. Nu l-am găsit. Şansa dânsului şi norocul dânsului. Nu l-am găsit", afirma Eugen Teodorovici.

El adăuga, în acest context, că "ăsta e felul lui de a fi”.

"Bunul simţ nu înseamnă lipsă de experienţă politică. Sunt om de administraţie şi respect şi litera şi spiritul legii", afirma el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.