Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, senatorul PSD Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la Parlament, că i-a cerut de mai multe ori ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, să publice pe site-ul ministerului o "listă a ruşinii” cu cei la care statul are de dat bani, fiind necesar ca statul să impună pe fiecare zi de întârziere o penalitate pe care să o dea contribuabililor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"I-am cerut domnului ministru (Viorel Ştefan – n.r.) de trei, patru ori să posteze pe site-ul Ministerului de Finanţe o listă cu cei la care statul are de dat bani, nu lista cu cei de la care are de luat, pentru că aia este lista ruşinii. Lista care au de dat la stat bani, aceia plătesc pentru acele întârzieri penalităţi, care sunt sume mai mari decât la bancă. Lista cu adevărat a ruşinii este cea la care statul are de dat şi aş vrea să văd şi eu că statul impune pe fiecare zi de întârziere o penalitate pe care să o dea. Asta este o abordare corectă din partea ministrului de Finanţe pe care, din păcate, văd că nu o are, sper să o aibă în curând”, a afirmat senatorul PSD.

El a mai spus că, dacă Viorel Ştefan nu va posta această „listă a ruşinii” pe site-ul ministerului, atunci va fi nevoit „să înceapă să facă drumuri către Comisia de buget finanţe”.

Întrebat dacă se impune schimbarea lui Viorel Ştefan de la Ministerul de Finanţe, Eugen Teodorovici nu a dorit să se pronunţe "pe această zonă”, afirmând doar că acesta nu trebuie să rămână „cramponat” în programul de guvernare.

"Nu mă pronunţ pe această zonă. În schimb, dânsul are obligaţia în primul rând să respecte ceea ce este scris în programul de guvernare, pe de o parte. Pe de altă parte, nu trebuie să rămână cramponat în această zonă. Acest Guvern totuşi nu vreau să pară ca un Guvern care strict mecanic acţionează la guvernare. (...) Nu opreşte nimeni pe niciun ministru să vină şi cu o parte creativă. Adică în zona de finanţe, de fisc unde ştie toată lumea că e foarte mult de lucru, poţi să vii cu măsuri care să aducă o viaţă mult mai bună de zi. Ce îl opreşte pe domnul ministru de finanţe să facă acest lucru?”, a conchis Eugen Teodorovici. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.