Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, senatorul PSD Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la Parlament, că, dacă ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, nu va face o clarificare cu privire la naţionalizarea pilonului II de pensii, se impune audierea acestuia în cadrul comisiei, deoarece este "periculos” să laşi astfel de zvonuri şi să nu le infirmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă astăzi sau poate mâine, cel târziu, domnul ministru de Finanţe, Viorel Ştefan, nu face o clarificare în acest sens, cred că săptămâna viitoare se impune ca noi de la Comisia de buget finanţe să facem o astfel de invitaţie a domnului ministru la comisie pentru că este, totuşi, chiar periculos să laşi astfel de zvonuri în piaţă fără să ieşi să le infirmi. Sau dacă dânsul are astfel de viziuni, trebuie să spună foarte clar, trebuie să ştim cu toţii care este viziunea ministrului de finanţe”, a precizat Eugen Teodorovici, întrebat dacă ia în calcul să îl cheme pe Viorel Ştefan la comisie pentru a discuta despre naţionalizarea pilonului II de pensii.

Senatorul PSD a ţinut să precizeze că discuţia privind pensiile este "falsă”.

"Din punctul meu de vedere, aşa ceva nu este posibil. Este doar o informaţie falsă şi mă aşteptam ca cei care au lansat o astfel de informaţie să ceară ministrului de Finanţe un punct de vedere şi care este strategia Ministerului de Finanţe pe această zonă”, a completat social-democratul.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu Viorel Ştefan despre această chestiune şi dacă poate să garanteze că informaţia este fără acoperire, Teodorovici a spus că el poate să afirme doar că este "o greşeală de comunicare”.

"Eu pot să vă garantez doar dacă sunt într-o poziţie în care pot să decid. Atât timp cât nu sunt într-o astfel de poziţie, nu pot să vă garantez. Eu pot să vă spun foarte clar că este o greşeală dacă aşa ceva ar fi luat în calcul şi oricum este o greşeală de comunicare. Nu se comunică foarte clar pe un astfel de subiect. Deci, domnul ministru trebuie să iasă foarte clar astăzi - mâine, cât mai repede şi să infirme un astfel de zvon”, a conchis Eugen Teodorovici. 

Fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei. Naţionalizarea pensiilor private a fost pusă recent în discuţie de prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi negată vehement de ministrul Finanţelor prin reacţia „Aberaţie!”, NN Pensii simţind însă acum nevoia de a se adresa clienţilor săi pe această temă şi de a le cere să se implice activ.

NN Pensii este cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România, cu active totale de 12,09 miliarde lei (2,68 miliarde euro), conform ultimei raportări către ASF, la nivelul lunii februarie. NN s-a desprins din grupul ING în 2014, NN Group devenind o companie independentă pe 2 iulie 2014 printr-o ofertă publică iniţială (IPO). 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.