Ministrul Economiei, Toma Petcu, se va retrage din Guvern din motive de sănătate, iar în locul acestuia a fost propus deputatul ALDE Anton Anton, a anunţat, vineri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El a precizat că ALDE îşi va menţine toate cele patru portofolii în Guvern - Externe, Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Toma Petcu a anuntat că se retrage din motive de sănătate, nu în sensul că ar avea acum o problema gravă, dar a avut o problemă gravă de sănătate, pe care a depăşit-o, iar acum vrea să îşi consolideze starea de sănătate şi se va retrage din postul de ministru al Energiei", a declarat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a spus că nominalizarea pentru acest portofoliu este deputatul Anton Anton, care a deţinut pentru câteva luni funcţia de ministru al Educaţiei. la finalul anului 2008, iar anterior el a fost secretar de stat în Ministerul Cercetării.

Liderul ALDE a mai spus că stabilise o întâlnire cu premierul desemnat Viorica Dăncilă pentru astăzi la ora 10.00, dar având în vedere că la ora 11.00 urma şedinţa CEx al PSD, discuţiile au fost amânate pentru ziua de duminică.

Tăriceanu a făcut aceste declaraţii la finalul Biroul Politic Central al ALDE, reunit vineri, în care a fost validată în unanimitate lista cu propunerile de miniştri din partea acestei formaţiuni. Astfel, Graţiela Gavrilescu va rămâne ministru al Mediului şi vicepremier, Teodor Meleşcanu îşi păstrează portofoliul de la Ministerul Afacerilor Externe, iar Viorel Ilie pe cel de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

La această oră, are loc şedinţa CEx al PSD în care se votează componenţa Guvernului Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.