Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, la Parlament, că, în opinia sa, nu este nicio problemă cu amânările succesive ale şedinţelor de Guvern în care trebuia adoptată Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Codului fiscal, susţinând că atunci când este vorba despre adoptarea în Guvern a unui pachet de măsuri atât importante, rapiditatea nu este factorul cheie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că atunci când este vorba despre adoptarea în Guvern a unui pachet de măsuri atât importante, rapiditatea nu este factorul cheie. Eu cred că, dimpotrivă, necesitatea de a analiza aşezat toate aspectele şi toate consecinţele pe care le comportă o astfel de decizie este un act normal până la urmă, de minimă înţelepciune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu întrebat dacă este bine că s-a amânat pentru moment adoptarea noilor măsuri fiscale.

Liderul ALDE a mai spus că nu a fost convocată nicio şedinţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta situaţia creată în urma amânării şi celei de-a doua şedinţe de Guvern extraordnare pentru modificarea Codului Fiscal. 

 

Întrebat dacă varianta ca măsurile fiscale să fie adoptate prin Ordonanţă de urgenţă rămâne în continuare bătută în cuie, Tăriceanu a răspuns: ”Nu mă întrebaţi pe mine ce face Guvernul pentru că, după cum ştiţi, conform principiului separaţiei puterilor în stat, Guvernul decide ce trebuie să facă. Sigur că conlucrăm cu Guvernul şi dacă primul ministru va simţi nevoia să se consulte cu Parlamentul, fără îndoială o va face”.
 
Şedinţa extraordinară a Guvernului pentru adoptarea noilor prevederi fiscale, programată iniţial vineri şi amânată pentru luni, pare că nu va maI avea loc, premierul Mihai Tudose făcând luni referire doar la şedinţa de miercuri, în care a spus că nu este sigur că aceste măsuri vor fi discutate. Este însă posibilă o reuniune a coaliţiei de guvernământ pe tema controversatelor măsuri fiscale.
Şedinţa de Guvern anunţată iniţial pentru vineri a fost amânată, fiind invocată absenţa tuturor avizelor. 

Luni ar fi urmat să fie o şedinţă de extraordinară consacrată adoptării măsurilor fiscale, deşi aceasta nu a figurat în programul oficial de luni al premierului, însă nici participarea şefului Guvernului la reuniunea Asociaţiei Municipiilor, nu exista în programul acestuia.

La Asociaţia Muncipiilor premierul a spus că miercuri este şedinţa de Guvern, însă a exclus discutarea transferului contribuţiilor către angajaţi.

"Cred că nu va intra în şedinţă trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator", a afirmat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.