Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că se vorbeşte prea mult despre corupţie în România faţă de alte state europene, deşi e la fel de multă corupţie şi acolo, el dând ca exemplu Marea Britanie, unde tatăl premierului a avut nevoie de un off-shore pentru a-şi derula afacerile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a declarat, vineri, la Iaşi, că fenomenul corupţiei este prezent peste tot în lume, dar că în alte state nu se vorbeşte atât de mult ca la noi despre acest lucru.

"Corupţia nu e o trăsătură românească, realitatea e cu totul alta. Este prezentă peste tot în lume, inclusiv în statele europene, dar acolo nu se vorbeşte. Ea operează, dar nu se vorbeşte ca la noi. Primim lecţii de la toţi, de la ambasadorul american, ambasadorul britanic, ambasadorul olandez, dar să ştiţi că la ei în ţară lucrurile nu sunt altfel. Ceea ce vedem azi denotă această realitate. De ce tatăl premierului britanic are nevoie de un off-shore în Panama? Vă puneţi această întrebare? Dacă ar avea afacerile clare, la lumină, le lăsa la o bancă în Anglia, că slavă Domnului, sistemul bancar englez e unul din cele mai vechi din lume şi nu cred că ai emoţii că îţi pui banii la bancă şi dispar ca de la Banca Columna din România”, a precizat Tăriceanu.

Liderul ALDE consideră că România îşi face un deserviciu ca naţiune, vorbind atât de mult despre corupţie în comparaţie cu alte state europene, care "nu sunt mai prejos de noi la capitolul corupţie”.

"Din păcate, acolo discursul este centrat pe alte valori. În România, avem această problemă, dar corupţia nu se tratează în felul în care vedem astăzi la televizor. Adică cu spectacol de cătuşe, cu îndepărtarea prezumţiei de nevinovăţie, cu justiţie televizivă, cu toate excesele şi abuzurile pe care le vedem neîncetat şi care, de fapt, înseamnă încălcarea demnităţii umane şi a drepturilor şi libertăţilor individuale”, a precizat Tăriceanu.

Liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au participat, vineri, la Iaşi, la acţiunea de lansare a candidatului ALDE la Primăria Iaşi, Radu Botez.

Reuniunea a fost organizată separat de o altă acţiune ALDE, în care au fost lansaţi candidaţii formaţiunii la primăriile din judeţ. Potrivit unor surse ALDE, s-a optat pentru lansări separate, întrucât candidatul la primărie Radu Botez este susţinut de reprezentanţi ai societăţii civile ieşene, care nu au dorit să participe la un eveniment electoral de partid. De altfel, lansarea candidatului ALDE s-a făcut fără ca în sală să fie afişate însemnele partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.