Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat, joi, rezultatele unui sondaj de opinie realizat în opt judeţe şi susţine că rezultatele sunt "bune şi foarte bune", iar în unele regiuni ALDE a egalat PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut sondaje în opt judeţe - Argeş, Dolj, Constanţa, Giurgiu, Gorj, Olt, Prahova, Satu Mare. Am măsurat intenţia de vot pentru ALDE pe două paliere, cel al votului la alegerile parlamentare şi un ipotetic vot la alegerile judeţene. Nu sunt alegeri acum, ştim bine, dar e nevoie pe parcurs să avem anumite repere, în aşa fel încât să ne putem ajusta eforturile şi să luăm măsuri la nivelul organizaţiilor care nu performează. Rezultatele sunt, în aceste judeţe, bune şi foarte bune. În unele judeţe performanţa ALDE a ajuns să o egaleze pe cea a PNL”, a declarat Tăriceanu.

Potrivit sondajului, la Argeş PNL este creditat cu 17%, la fel şi ALDE. La Dolj cele două partide sunt la egalitate, iar la Constanţa ALDE are 16% şi PNL 24%.

De asemenea, la Giurgiu ambele partide au 21%, la fel şi la Gorj. Totodată, la Olt ALDE are 12% şi PNL are 24% şi la Prahova 22% ALDE, iar PNL 25%.

Tăriceanu mai spune că la Consiliile Judeţene din Giurgiu şi Prahova formaţiunea sa a întrecut PNL.

"Aceste rezultate, fără îndoială, explică într-o bună măsură şi cota pe care o avem la nivel naţional şi cota faţă de alegerile din 2016, la parlamentare. Astăzi rezultatul indică o dublare a scorului nostru. Această explicaţie e dată de consecvenţa mesajului şi de capacitatea noastră de a ne identifica cu o serie de probleme, care cred că sunt demne de reliefat. Ca partid liberal ne-am concentrat - suntem apărătorii drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, am avut o voce puternică, care a criticat abuzurile care s-au petrecut în ultima vreme bazate pe celebrele protocoale dintre SRI şi procuratură. Între timp am aflat că acest tip de protocol a fost însoţit şi de altele, în care a fost implicat CSM, Înalta Curte... Sigur că aşteptăm ca ele să iasă la suprafaţă şi nu putem să rămânem cu mâinile încrucişate", a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.