Senatorul PSD Ioan Stan, parlamentar de 20 de ani, dar şi deputatul social-democrat Eugen Bejinariu, cu patru mandate la activ, se vor regăsi şi în viitorul for legislativ, cei doi urmând să reprezinte judeţul Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD a câştigat alegerile în judeţul Suceava şi va avea cei mai mulţi parlamentari, un senator şi patru deputaţi. Astfel, au intrat în Parlament senatorul Ioan Stan, care este parlamentar de cinci mandate, dar şi deputatul Eugen Bejinariu, cu patru mandate la activ.

Tot pe listele PSD a fost aleasă ca deputat Mirela Adomnicăi, fost prefect în perioada 2017-2019. Ea a mai avut un mandat de deputat în perioada 2004-2008.

Doi aleşi PSD, Vlad Popescu şi George Şoldan, vor fi la primul lor mandat de deputat.

Vlad Popescu are 31 de ani şi este absolvent al unei facultăţi de drept, în timp ce George Şoldan are 29 de ani şi a câştigat la alegerile locale din acest an un mandat de consilier judeţean.

În tabăra liberalilor, actualul deputat Ioan Balan şi-a recâştigat mandatul, el fiind parlamentar de 12 ani. PNL va mai avea doi deputaţi în judeţul Suceava, Bogdan Gheorghiu, actualul ministru al Culturii, şi Angelica Fădor, aflată la al doilea mandat.

PNL va avea un senator de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, care şi în prezent reprezintă judeţul în Senat.

AUR Suceava trimite în Parlament un senator şi doi deputaţi, toţi fiind politicieni fără notorietate.

Un mandat de senator a câştigat din partea AUR Mircea Dăneasă, sculptor şi pictor, profesor la Colegiul de Artă din Suceava. El este autorul monumentului ”Bucovina înaripată”, amplasată în centrul municipiului Suceava.

Florin Lucian Puşcaşu, de profesie inginer, şi Dorel Acatrinei, antreprenor, vor reprezenta AUR în Camera Deputaţilor.

USR-PLUS va avea în judeţul Suceava un senator şi un deputat. Radu Ciornei va ocupa un post de deputat. El a lucrat în SUA şi Austria, iar în prezent este cercetător la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava.

Gheorghiţă Mîndruţă a fost ales senator din partea USR-PLUS. El este militar în rezervă şi are o licenţă în ştiinţe juridice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.