Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a precizat că nu a fost uşor de lua decizia de către Biroul Politic Naţional al partidului de a îl demite pe Alin Nica de la şefia organizaţiei PNL Timiş, însă „acest lucru l-am făcut în interesul PNL, în interesul electoratului, în interesul celor care îşi asumă maximizarea scorurilor electorale ale acestei alianţe care îşi doreşte stabilitate şi continuitate şi în judeţul Timiş şi, bineînţeles, pentru a avea o organizaţie solidă şi stabilă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cel mai mare păcat ar fi să personificăm sau să individualizăm situaţia de la Timiş, rezumându-ne doar la domnul Alin Nica. După cum vedeţi, Alin Nica se situează pe o anumită poziţie, restul organizaţiei, alături de preşedintele Blaga, primarul Robu, cei 43 de primari se regăsesc în structura de conducere interimară a organizaţiei PNL Timiş. În mod evident, că nu e uşor pentru nimeni să demiţi un preşedinte de organizaţie, dar acest lucru l-am făcut în interesul PNL, în interesul electoratului, în interesul celor care îşi asumă maximizarea scorurilor electorale ale acestei alianţe care îşi doreşte stabilitate şi continuitate şi în judeţul Timiş şi, bineînţeles, pentru a avea o organizaţie solidă şi stabilă”, a declarat Ionuţ Stroe, întrebat cât are Alfred Simonis în sondaje şi cât are Alin Nica, în contextul unei candidaturi la şefia CJ Timiş, la finalul BPN al PNL de marţi, la Parlament.

El a adăugat că nu va face nicio referire la scorurile în sondaje ale social-democratului Alfred Simonis sau liberalului Alin Nica, însă va puncta că pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş, coaliţia a decis să fie un candidat de la PSD.

„Orice fel de altă decizie ar fi generat situaţii pe care cu siguranţă nu ni le dorim. În mod evident, n-am să fac o referire la scorurile celor doi candidaţi, dar reprezentantul PSD este decis ca fiind candidatul comun. Există o diferenţă. Organizaţiile de la Braşov şi Bacău au avut puterea şi înţelepciunea de a se înţelege. La Timişoara n-a fost posibil acest lucru şi, din păcate, a fost vorba doar de voinţa unilaterală a domnului Nica, care de altfel a fost eliberat şi din această funcţie (preşedinte al PNL Timiş – n.r.)”, a completat Stroe.

Liberalul anunţase anterior că „organizaţia Braşov va avea un candidat comun pentru municipiul Braşov, urmând să meargă separat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, iar „la Bacău, candidat comun pentru municipiul Bacău din partea PSD, iar la Consiliul Judeţean candidat propriu al PNL”.

De asemenea, Ionuţ Stroe a anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului a decis, în şedinţa de marţi, demiterea de la conducerea organizaţiei Timiş a lui Alin Nica, şefia organizaţiei fiind preluată interimar de către Vasile Blaga. De asemenea, PNL şi PSD au decis ca PSD să aibă candidatul comun al coaliţiei la şefia Consiliului Judeţean Timiş să fie de la PSD, iar candidatul comun al coaliţiei pentru Primăria Timişoara de la PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.