Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice, a declarat la RFI că persoanele care au părăsit carantina sau izolarea după decizia Curţii Constituţionale pot fi sancţionate, pentru că acea decizie nu a fost publicată în Monitorul Oficial. El a făcut un apel către populaţie să respecte normele de protecţie sanitară, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stelian Ion a afirmat că persoanele care au părăsit carantina sau izolarea după recenta decizie a CCR au făcut-o ilegal.

”Din punct de vedere legal, acele persoane nici n-ar fi trebuit să părăsească izolarea sau carantinarea, pentru că acea decizie nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă au făcut-o, au făcut-o pe răspunderea lor şi sub sancţiunea legii, pentru că pot fi sancţionaţi pentru această atitudine”, a susţinut el.

Deputatul USR consideră că după publicarea legii carantinei, care se află acum la vot în Parlament, cei care au părăsit carantina în urma deciziei CCR ar trebui reintroduşi în izolare.

”În mod normal, aceste persoane fiind supuse aceloraşi riscuri vizate de lege ar trebui să reintre în carantină şi izolare, este absolut logic şi din punctul meu de vedere este şi o soluţie legală, pentru că legea din momentul în care intră în vigoare se referă la persoanele care au intrat în contact sau care prezintă un anumit risc sau care sunt infectate sau poate asimptomatice şi atunci dacă sunt şi la momentul actual sau la momentul intrării în vigoare a legii, bineînţeles că trebuie să se aplice legea, adică trebuie să fie supuse acestor măsuri de izolare şi de carantinare”, a afirmat Stelian Ion.

El a făcut un apel la populaţie să respecte normele de protecţie în faţa coronavirusului.

”Haideţi să fim lucizi cu toţii şi să fim responsabili! O facem în primul rând pentru noi şi pentru familiile noastre, iar cine propagă nebunia asta că virusul nu există şi că ar trebui să ne îmbrăţişăm toţi într-o horă imensă şi să ne pupăm pe obraji toată ziua e total iresponsabil. Eu am observat de la PSD discursul ăsta, pentru că măsurile astea sunt nesuferite şi ei şi-au făcut un calcul din punct de vedere electoral, au spus că o să prindă foarte bine la public şi şi-au făcut un calcul absolut cinic (...). Nu trebuie să închidem tot, dar nici să dăm drumul la tot. Trebuie să fim vigilenţi şi să ne luăm acele minime măsuri, să porţi o mască, să te speli pe mâni şi să nu te buluceşti aşa într-o baie de oameni, eu cred că sunt chestiuni absolut de bun simţ şi nu o să ne dăm vieţile peste cap, dacă respectăm o perioadă, până scăpăm de virusul ăsta, până când lucrurile sunt sub control. Acum nu sunt sub control, sunt scăpate de sub control şi Guvernul nu ştie pe unde să mai scoată cămaşa”, a spus deputatul USR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.