Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, afirmă, după ce soţia sa a fost condamnată marţi la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupţie, de Tribunalul Bucureşti, că este o decizie nedreaptă în mijlocul campaniei electorale şi că dosarul nu ar fi existat dacă nu ar fi fost vorba despre soţia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Decizie nedreaptă în mijlocul campaniei electorale. Asta i s-a întâmplat astăzi celei care, dacă nu era soţia mea, nu ar fi avut niciodată un astfel de dosar. O victimă colaterală a unui demers din ce în ce mai agresiv de represiune şi intimidare - un asalt profund nedemocratic, concertat şi cu nimic altceva decât o miză electorală", scrie Drăghici pe Facebook.

"Un lucru e cert, nu ne vom lăsa linşaţi, nu ne vom lăsa călcaţi în picioare, nu ne vom lăsa puşi la pământ. Dimpotrivă, avem dovada că TREBUIE să continuăm să facem binele care atât de tare îi deranjează", continuă el.

DNA a trimis-o în judecată în februarie 2017 pe Georgiana Drăghici, acuzând-o de mărturie mincinoasă; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; instigare la mărturie mincinoasă; instigare la favorizarea făptuitorului în legătură cu organizarea unei tabere politice a tineretului  PSD, prezentată ca proiect studenţesc, participanţii fiind cazaţi la două hoteluri din Poiana Braşov aflate în administrarea Complexului Sportiv Naţional (C.S.N.) Poiana Braşov.

"Toate cheltuielile de cazare şi masă ale celor 102 de participanţi, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfăşurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formaţiunea politică. De menţionat este că o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenţi ai unei facultăţi din Piteşti care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie”", susţineau atunci procurorii.

Sentinţa pronunţată marţi în cazul Georgianei Drăghici nu este definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.