Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au fost întrebaţi marţi de jurnalişti dacă intenţionează să modifice Legea 90/2001, premierul desemnat spunând că nu ştie despre ce este vorba, iar preşedintele PSD afirmând ironic că acea lege trebuie modificată astfel încât cei condamnaţi penal “să nu mai existe ca oameni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebaţi de presă dacă intenţionează să modifice Legea 90/2001, Liviu Dragnea a spus: “Habar nu am. Cred că nu”. Premierul desemnat a intervenit şi i-a spus jurnalistului că “nu ştie la ce se referă”, moment în care Liviu Dragnea i-a dat asigurări că “îi va explica el”.

“Acea lege trebuie modificată, cei condamnaţi penal trebuie să nu mai existe, ca să nu mai fie dubii. Să nu mai existe ca oameni. Acolo trebuie să mergem”, a completat preşedintele PSD. 

Un articol din această lege nu i-a permis lui Liviu Dragnea să fie propus la funcţia de premier, întrucât a fost condamnat în dosarul ”Referendumul”.

Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.