PSD Iaşi susţine că actuala conducere a Consiliului Judeţean va organiza o "petrecere faraonică", cu sute de invitaţi, sub pretextul împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea CJ, liderii social-democraţi anunţând că vor boicota evenimentul şi nu vor gira "grandomania" lui Costel Alexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa a afirmat marţi, într-un comunicat de presă, că şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, vrea să fie "venerat" de toată suflarea din administraţia judeţeană, organizând în cursul după-amiezii o "petrecere faraonică".

"Aproape 1.000 de invitaţi sunt aşteptaţi la chiolhan. Într-o perioadă extrem de delicată, cu preţuri crescute la energie, cu inflaţie mare, cu un conflict armat la doar câteva sute de kilometri de Iaşi, Costel Alexe vrea doar să chefuiască. Nu se uită la bani, că doar nu sunt ai lui. Validarea personală este mai importantă decât orice. Să stea în capul mesei, ca naşul mare, şi să comande muzica. Asta-i pofta lui Alexe!", a afirmat preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Liderul social-democrat ieşean consideră că ar fi fost mult mai bine ca şefii Consiliului Judeţean Iaşi să folosească banii pentru copiii aflaţi în centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru vârstnicii fără posibilităţi materiale sau pentru sutele de refugiaţi ucraineni care vor face sărbătorile în judeţul Iaşi, departe de casă.

"Costel Alexe este un politician şi un om de la vârful administraţiei judeţene care poate fi caracterizat foarte clar: iresponsabil. Pentru a-şi asigura numărul de invitaţi pe care l-a preconizat, Alexe a ameninţat şi a şantajat primarii PSD. „Dar vreau să înţelegeţi că aşa cum vă raportaţi dvs la instituţia Consiliului Judeţean fix aşa se va raporta şi CJ Iaşi la dvs!", este mesajul ameninţare/şantaj care a venit din partea lui Alexe pe telefoanele mai multor aleşi ai PSD. Practic, Alexe a sugerat că cei care nu vor veni la petrecere nu vor mai primi sprijin de la Consiliul Judeţean. Cu alte cuvinte, Alexe a avertizat că el are pâinea şi cuţitul", a declarat şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

PSD Iaşi susţine că nu va participa la acest eveniment despre care afirmă că "sfidează bunul simţ", social-democraţii explicând că nu vor să gireze "grandomania lui Costel Alexe".

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe va oferi marţi după-amiază un dineu pentru marcarea a 30 de ani de la înfiinţarea administraţiei judeţene.

Consilierii judeţeni au alocat pentru acest eveniment suma de 176.000 de lei, reprezentanţii PSD şi USR nefiind de acord cu suma propusă. Masa oficială va consuma o treime din fonduri, adică 60.000 de lei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.