Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a declarat, referitor la faptul că în declaraţia ei de avere figurează două arme de vânătoare cu lunetă, fiecare în valoare estimată de 6.000 euro, că sunt ale soţului ei care este „vănător la a patra generaţie” şi au fost trecute în document pentru că legea obligă să treci bunurile comune. Deputata PSD a mai spus că este naşa de cununie a lui Alexandru Ştefan, fiul fostului rector al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, generalul Gheorghe-Teodoru Ştefan. Referitor la faptul că a făcut studiile la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Bucura-Oprescu a explicat că a învăţat de acolo rigoarea şi discplina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fiindcă m-am înscris la doctorat, dar nu am finalizat elaborarea tezei de doctorat. Prin urmare, în perioada în care eram înscrisă la doctorat, am trecut acest lucru în CV. În momentul în care nu mi-am finalizat, am scos din CV”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, întrebată miercuri la Antena 3 CNN, de ce nu are trecută lucrarea de doctorat în CV.

Întrebată dacă va termina doctoratul, ea a răspuns: „Nu, fiindcă nu mai sunt la doctorat.  Am fost doctorand începând cu anul 2013. Din 2019 nu mai sunt”.

Chestionată de ce a ales să studieze la Academia SRI „Mihai Viteazul”, ministrul Muncii a replicat: „Dintr-un motiv simplu. Este o instituţie de învăţământ ca şi alte instituţii de învăţământ din România la care fiecare dintre noi doreşte să aibă parte de un tip de cunoaştere pe care nu l-ar putea găsi la o altă instituţie”.

Întrebată ce a învăţat cel mai mult acolo, deputata PSD a spus: „Rigoare. Este foarte important. Rigoare, disciplină”.

Aceasta a mai explicat că este naşa lui Alexandru Ştefan, fiul fostului rector al Academiei SRI „Mihai Viteazul”.

„Sunt naşa lui Alexandru Ştefan, un tânăr medic român pe care chiar mi-a făcut plăcere să îl cunosc”, a precizat Bucura-Oprescu.

Referitor la cele două arme care figurează în declaraţia ei de avere, fiecare în valoare estimată de 6.000 de euro, ministrul Muncii a explicat că aparţin soţului ei care este pasionat de vânătoare.

„Opinia mea este că am procedat corect, fiindcă fiecare dintre noi avem obligaţia legală de a ne trece în declaraţia de avere bunurile comune pe care le avem. Soţul meu este vânător la a patra generaţie. Este pasiunea lui. Are două arme care sunt peste 5.000 de euro. Nu sunt ale mele, sunt ale soţului meu şi armele fiind ale soţului meu, dar bunuri comune în timpul căsătoriei, am respectat legea şi am respectat legea şi le-am trecut în declaraţia de avere”, a mai declarat Bucura-Oprescu.

Întrebată unde ţine soţul ei armele, social-democrata a spus: „Regimul armelor şi muniţiilor este foarte dur. Bineînţeles în camera de arme”.

De asemenea, chestionată dacă a fost vreodată la vânătoare, ministrul PSD a replicat: „În primii ani de căsnicie mi s-a părut interesant nu să merg la vânătoare, fiindcă nu sunt vânător, nu am permis de armă, dar eram şi eu invitată”.

„Nu, nu am tras cu puşca, dar eram invitată, îi cunoşteam pe camarazii de vânătoare. În ultimii ani, din lipsă de timp, nici măcar ca invitat la partea de după vânătoare nu am mai fost, fiindcă timpul fiecăruia dintre noi, din păcate, este foarte limitat, iar eu, pe lângă responsabilităţile pe care le am ca deputat, ca mamă, ca om politic şi, nu în ultimul rând, cred că fiecare dintre noi recunoaştem că nu este foarte simplu să fii femeie”, a concluzionat Simona Bucura-Oprescu.

În declaraţia de avere a deputatei PSD Simona Bucura-Oprescu figurează două arme de vânătoare cu lunetă, fiecare în valoare estimată de 6.000 euro. De asemenea, la capitolul studii figurează şi Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, în anul 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.