Eurodeputatul PNL/PPE Siegfried Mureşan a vorbit, marţi, în plenul Parlamentului European şi l-a rugat pe cancelarul Germaniei Olaf Scholz să aloce 2% din PIB pentru securitate şi apărare, lucru care trebuie făcut în fiecare stat membru al UE. Liberalul l-a mai rugat pe Scholz să susţină mai activ aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Iată ce i-am transmis mai devreme, în plenul Parlamentului European, cancelarului Germaniei, Olaf Scholz: Uniunea Europeană este o uniune bazată pe reguli. De aceea, este important să ne respectăm promisiunile. În acest context, am două rugăminţi la dumneavoastră: Alocaţi 2% din PIB pentru securitate şi apărare. Acest lucru trebuie făcut în fiecare stat membru al Uniunii Europene, conform angajamentelor pe care ni le-am asumat în cadrul NATO. Susţineţi mai activ aderarea la spaţiul Schengen a celor două state care îndeplinesc toate condiţiile: Bulgaria şi ţara mea, România. Acest lucru este aşteptat de cetăţenii români şi bulgari, este în interesul întregii Uniuni Europene şi va duce la sporirea securităţii în Europa”, a scris Siegfried Mureşan, marţi pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.