Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae (PSD), a afirmat că social-democraţii au făcut, de-a lungul timpului, lucruri concrete în favoarea luptei anticorupţie, pe când alţii o fac "doar din gură", şi a precizat că românii vor ca eforturile să continue, dar nu prin "protocoale secrete", echipe mixte şi interceptări, cu referire la SRI şi DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul a afirmat că PSD susţine lupta anticorupţie în adevăratul sens al cuvântului, pentru că, în timp ce pentru unii acest angajament este "discutabil", social-democraţii sunt cei care au înfiinţat PNA (ulterior devenit DNA) şi au emis legi precum cea privind transparenţa în exercitarea funcţiilor publice în anii 2002-2003.

"OUG 43/2002, prin care s-a infiinţat PNA. E adevarat, tot prin OUG. Nu îmi dau seama dacă peste noapte sau peste zi, dar prin OUG s-a înfiinţat structura cunoscută astăzi ca DNA", a spus el.

Nicolae a criticat astfel referendumul dorit de Klaus Iohannis, constatând că preşedintele "nu ştie ce vrea poporul român" şi vrea să îl consulte asupra unui subiect asupra căruia există consens.

"Unii luptă împotriva corupţiei doar din gură. Eu sunt convins că poporul român nu vrea continuarea luptei anticorupţie prin protocoale secrete, prin echipe mixte, prin peste 40.000 de mandate de interceptări. (...) Asta nu este luptă anticorupţie şi întărirea integrităţii funcţiei publice", a afirmat el, făcând referire la colaborarea DNA-SRI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.