Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susţine că “bâlbele“ ministrului Finanţelor pe tema ordonanţei cu privire la ratele bancare provoacă neîncredere şi îngrijorare printre români, precizând că în aceste zile tensionate, ezitările trebuie eliminate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Bogdan Cojocaru afirmă, într-un comunicat de presă, că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi-a dat seama “în ultima clipă“ că au apărut unele erori în ordonanţa care amână plata ratelor românilor, iar din acest motiv documentul va fi rediscutat în guvern.

“Greu de înţeles şi de acceptat astfel de bâlbe, care provoacă neîncredere şi îngrijorare printre români. În aceste zile tensionate ezitările trebuie eliminate“, a declarat deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

Totodată, Cojocaru aminteşte că solicitarea de amânare a ratelor poate fi făcută doar pe perioada existenţei stării de urgenţă, dar că ordonanţa va putea fi aplicată doar după ce vor fi publicate şi normele de punere în aplicare a documentului.

“Aceste norme erau aşteptate să apară în termen de o săptămână, cel mult două, dar şi acestea probabil se vor amâna. Românii au nevoie acum de sprijin, pentru că mulţi sunt deja în şomaj tehnic. Nu putem întârzia cu săptămânile, românii au nevoie acum de amânarea ratelor, nu din luna mai sau din iunie. Le cerem pe bună dreptate românilor să rămână acasă, pentru a nu răspândi virusul în comunitate, dar oamenii trebuie să se simtă protejaţi şi din punct de vedere financiar“, consideră deputatul social-democrat, Bogdan Cojocaru.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.