Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, îi acuză pe liberali că sabotează în continuare funcţionarea spitalului mobil de la Leţcani şi că aceştia ar fi refuzat să participe la şedinţa online de vineri a consilierilor judeţeni în care s-au discutat şi proiecte legate de unitatea medicală mobilă. În replică, liderul grupului de consilieri PNL, Romeo Vatră, afirmă că reprezentanţilor liberali nu li s-ar fi permis accesul la întrunirea online de consiliu. "PSD a produs cea mai mare farsă din istoria medicală a Iaşiului", spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa susţine, într-un comunicat de presă, că reprezentanţii PNL din Consiliul Judeţean ”au chiulit intenţionat” de la şedinţa convocată de conducerea CJ.

"Tactica de luptă politică adoptată de liberali este de-a dreptul jenantă. Vor să saboteze funcţionarea spitalului mobil, dar sunt conştienţi de faptul că ieşenii i-ar sancţiona dur pentru aceasta. Ca urmare, pentru a nu trebui să voteze «pentru» şi pentru a nu li se reproşa că au votat «împotrivă», liberalii lipsesc de la şedinţă, în speranţa că nu va putea fi constituit cvorumul necesar, proiectele fiind astfel respinse implicit. E un mod de comportare de o laşitate şi dispreţ faţă de ieşeni greu de cuprins în cuvinte. Din păcate, în loc să îşi rezerve timpul pentru proiecte ale comunităţii, liberalii continuă sarabanda plângerilor penale. Toţi consilierii judeţeni ai PNL sunt aserviţi baronului local, drujbarul Costel Alexe”, a spus preşedintele CJ, Maricel Popa.

Potrivit şefului CJ Iaşi, cvorumul de şedinţă ar fi fost totuşi asigurat de către reprezentanţii PSD şi PMP.

Plenul CJ Iaşi a aprobat, vineri, atribuirea către spitalul mobil de la Leţcani a două ambulanţe. Totodată, s-a decis rectificarea bugetului general al judeţului şi acordarea unor stimulente financiare personalului de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi celui detaşat la spitalul mobil.

În replică, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, Romeo Vatră, susţine că, dimpotrivă, consilierilor PNL li s-a refuzat accesul la şedinţa Consiliului Judeţean, desfăşurată online.

”Reacţia PSD dovedeşte dorinţa aprigă de a specula politic proiectul spitalului mobil, creând confuzie, fugind de răspundere şi încercând să se victimizeze. Am atras atenţia, încă din primăvară, că, până la alegerile locale, singura utilitate a spitalului mobil va fi cea electorală. PSD şi baronul Maricel Popa nu au dorit niciodată cu adevărat să vină în ajutorul ieşenilor şi a sistemului medical. După patru ani de dezastru în judeţ, în care toate domeniile sunt pe avarie, în lipsa performanţelor şi a oricăror proiecte majore, PSD a produs cea mai mare farsă din istoria medicală a Iaşului! Astăzi, contrar reglementărilor legale, consilierilor judeţeni li s-a refuzat şi accesul la documentele proiectelor de pe ordinea de zi, ele fiind publicate în timpul şedinţei. Această sabotare este fără precedent în istoria CJ”, precizează şeful grupului de consilieri judeţeni PNL Iaşi, Romeo Vatră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.