Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a discutat, vineri, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, cu care a discutat inclusiv despre efectele atacurilor ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Burduja anunţă că România sprijină Ucraina cu ajutor de avarie, răspunzând pozitiv încă de dimineaţă la solicitarea primită de la Kiev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întâlnire importantă azi la Bruxelles cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie. Am abordat situaţia regională, inclusiv efectele atacurilor ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, cele mai dure de la începutul invaziei. România sprijină Ucraina cu ajutor de avarie, răspunzând pozitiv încă de dimineaţă la solicitarea primită de la Kiev. Vom continua să susţinem acest efort, în limitele disponibilităţii sistemului energetic naţional”, a transmis, vineri, ministrul Energiei.

Sebastian Burduka precizează că alte teme abordate în cadrul întâlnirii au fost evoluţiile pieţei energetice europene, stadiul programului de investiţii din România şi progresele realizate în accesarea fondurilor din PNRR şi din Fondul pentru Modernizare.

”Am mai avut două întâlniri importante cu conducerile a două companii strategice: cu canadienii de la Atkins Realis, care deţin tehnologia CANDU, partenerii noştri în proiectele de la Cernavodă (retehnologizarea unităţii 1 şi realizarea unităţilor 3 şi 4); respectiv cu KHNP, companie fanion din Korea de Sud, de asemenea implicată în programul nuclear românesc. Cu KHNP am discutat şi despre Tarniţa-Lăpuşteşti şi proiecte comune pentru producţia de hidrogen”, a mai transmis Burduja.

Acesta anunţă că a avut şi o scurtă întrevedere cu John Podesta, reprezentant al Preşedintelui SUA, Joe Biden.

”Partenerul Strategic este pe deplin angajat în susţinerea proiectelor energetice din România, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni”, a mai afirmat ministrul Energiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.