Deputatul PNL Adriana Săftoiu a afirmat, marţi, pe facebook, că atât timp cât Nicolae Bacalbaşa mai stă în băncile Parlamentului ”nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc”, Săftoiu amintind că Bacalbaşa a mai avut ieşiri deplasate faţă de colegele din Legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi aţi văzut gestul lui Bacalbaşa de azi, în Parlament? De la tribuna Parlamentului? Reprezentantul PSD care, prin gesturi, sugera o atitudine absolut scabroasă la adresa femeilor! Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului (insul care striga atunci când o femeie vorbea de la tribună «eşti în călduri» şi doar de jenă nu redau aici alte invective) nicio şedinţă de Parlament nu mai poate să aiba loc!”, a scris Adriana Săftoiu.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat marţi, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

În semn de protest faţă de declaraţia acestuia, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen.

„Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit şi i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa să-şi încheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a ţinut cont.

Bacalbaşa şi-a continuat atacul, spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că va face fractură dacă „mai dă cu labele”, a arătat o serie de semne obscene. „Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să ...votezi”, a spus deputatul PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbaşa va reprezenta subiect de discuţie în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de miercuri, în condiţiile în care nu este în regulă să existe astfel de ieşiri obscene în Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoană fizică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.