Preşedintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romaşcanu, îi solicită premierului Florin Cîţu explicaţii cu privire la contractarea de către România a 120 de milioane de doze de vaccin, în condiţiile în care populaţia ţării este de vreo 6 ori mai redusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnul Cîţu care trebuie să plece cu tot cu miniştrii USR nu singur a transformat România în dealer de vaccinuri. Nu poţi să contractezi 120 de milioane de doze şi să nu vină nimeni să te întrebe de sănătate. Poate că va veni momentul unei comisii de anchetă ca să înţelegem care a fost acest deal pe care l-a făcut domnul Cîţu, pentru că dânsul a fost dealer de valută de... la bancă, oficial bineînţeles... Care este scopul şi cine sunt beneficiarii beneficiari? O ţară de 20 de milioane de locuitori din care vaccinabili vreo 13 şi vaccinaţi vreo 5 are contracte de 120 de milioane. Cine trebuie să audă poate aude şi poate şi face", a afirmat senatorul Lucian Romaşcanu de la tribuna Senatului.

Solicitarea lui Romaşcanu a fost făcută în condiţiile în care pe ordinea de zi a Camerei superioare a Parlamentului a intrat OUG 49 care legiferează ca Statul român să poată vinde dozele de vaccin în exces.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.