Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, afirmă, într-o postare pe Facebook, că Biroul Permanent Judeţean al PNL cere conducerii partidului, "cu respect", democratizarea listei de candidaţi la alegerile europarlamentare. "Nu este pentru nimeni un secret că PNL este în dificultate cu privire la lista de candidaţi pentru europarlamentare. Nu pentru că nu ar avea candidaţi valoroşi, ci, dimpotrivă, pentru că are prea mulţi!", adaugă Robu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"BPJ Timiş cere conducerii PNL, cu respect, democratizarea deciziei asupra listei de candidaţi la europarlamentare! Nu este pentru nimeni un secret că PNL este în dificultate cu privire la lista de candidaţi pentru europarlamentare. Nu pentru că nu ar avea candidaţi valoroşi, ci, dimpotrivă, pentru că are prea mulţi! Nu mai puţin de 49 şi-au depus candidatura! De la membri vechi, consacraţi, inclusiv foşti preşedinţi, inclusiv primari cu multe mandate în spate -deci: cu apreciere şi susţinere în comunităţile lor, cu un bun nume inclusiv la nivel naţional, dobândit prin ce-au lăsat în urma lor-, la tineri valoroşi, îndreptăţiţi şi ei la o şansă de afirmare. Este greu -eu cred că imposibil!- de luat o decizie la nivel de conducere de partid -oricine ar fi Preşedinte şi din oricine ar fi constituite forurile naţionale restrânse!-, care să nu creeze disensiuni interne, ci dimpotrivă, care să ţină partidul mobilizat cu atât de puţin timp înainte de alegeri", a scris Robu, vineri seara, pe Facebook.

Edilul timişorean a făcut apel la "democratizarea deciziei" şi a spus că lista ar trebui întocmită în urma unui vot în cadrul partidului.

"Eu şi colegii din BPJ Timiş considerăm că soluţia înţeleaptă, de natură să ne permită ieşirea din impas este democratizarea deciziei. Concret: cerem ca lista celor 49 de aspiranţi la o candidatură să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Judeţene ale partidului, urmând ca poziţia pe listă să fie dată de numărul de voturi obţinut de fiecare. Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar. Rolul primarilor este esenţial în orice alegeri -ei sunt toţi membri în CDJ-uri!-, ori ei se vor implica la maxim dacă li se va acorda importanţă, dacă vor avea un cuvânt de spus, respectiv nu se vor implica la maxim dacă li se va trânti în faţă o listă întocmită fără ei, cu oricâtă bună-credinţă ar fi ea făcută!", a mai scris Robu.

De asemenea, Nicolae Robu crede că primarii înscrişi în competiţie pentru un loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare ar trebui să beneficieze de locuri eligibile.

"O menţiune: noi credem că toţi candidaţii Primari înscrişi în competiţie trebuie să beneficieze de locuri eligibile, pe de o parte pentru că au capacitatea de a atrage voturi, prin ei înşişi, dar şi prin colegii lor Primari care se vor mobiliza în plus faţă de cum ar face-o oricum, în gest de firească solidaritate colegială, dar pe de altă parte, ca răsplată pentru toată contribuţia lor întinsă peste ani la prestigiul şi implicit la rezultatele partidului”, a spus Robu.

Recent, Nicolae Robu a criticat intentia PNL de a deschide lista pentru alegerile europarlamentare cu Crin Antonescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.