REPER anunţă joi că Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului a confirmat că intenţionează să trimită în România o misiune specială de evaluare a alegerilor europarlamentare şi locale, după ce formaţiunea a semnalat restrângerea drepturilor electorale de către Guvernul Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
REPER anunţă că, urmare a demersului iniţiat de corpeşedinta partidului, Ramona Strugariu, şi de întreaga delegaţie europarlamentară, prin care a semnalat la nivel internaţional restrângerea drepturilor electorale de către Guvernul Ciolacu, Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului a confirmat că intenţionează să trimită în România o Misiune Specială de Evaluare a alegerilor europarlamentare şi locale de pe 9 iunie. 
 
”Misiunea OSCE se va concentra inclusiv pe evaluarea impactului adus de modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de 3 luni înainte de alegeri şi pe restrângerea dreptului unora dintre partidele politice - inclusiv a Partidului REPER - de a avea reprezentanţi în Biroul Electoral Central sau în secţiile de votare”, precizează formaţiunea. 
 
“Ne vom întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii delegaţiei ODIHR care vor veni la Bucureşti pentru a evalua situaţia de pe teren. Ei pregătesc şi o misiune pentru organizarea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare din toamnă. Partidul REPER continuă demersurile pentru apărarea unui cadru democratic fără de care România europeană nu ar exista. Democraţia trebuie apărată şi respectată indiferent de partidele aflate la putere”, a afirmat Ramona Strugariu, copreşedintă şi deputată europeană REPER.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.