Avocatul Poporului, Renate Weber, cataloghează drept „profund nefericită” şi „deplasată” exprimarea premierului Florin Cîţu care a comparat acţiunile celor care militează împotriva respectării regulilor privind prevenirea răspândiri COVID-19 cu cele ale unor terorişti. „Eu nu am mai văzut vreun alt şef de stat sau prim-ministru să se refere în aceşti termeni la cetăţenii din acea ţară care gândesc diferit faţă de autoritate. Nu înseamnă deloc că subminezi autoritatea. Oamenii trebuie convinşi altfel şi nu arătându-le nuiaua”, consideră Weber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cu siguranţă, exprimarea premierului aici – s-o fi gândit plastic – dar e profund, profund nefericită pentru că nici nu ştiu, sinceră să fiu, dacă aceste campanii de care vorbeşte deranjează în vreun fel şi vă dau un exemplu: ce contează campania împotriva vaccinării, câtă vreme nu ai suficiente vaccinuri ca să-i vaccinezi pe cei care vor? Păi ia aduceţi dozele de vaccin şi o să vedeţi cozi interminabile, că lumea vrea să se vaccineze. Aaaa, că există un procent, nu ştiu, 10-20%, nici nu contează, pentru că nu-i aşa că s-a spus tot timpul că trebuie să avem 70% vaccinaţi? Hai să-i vaccinăm pe ăştia 70% şi pe urmă ne ocupăm noi de ăilalţii care fac campanie anti-vaccin. Că ei o fac şi nu o fac doar în România, asta ar trebuie să vadă premierul”, a afirmat Renate Weber duminică seară, într-o emisiune la Antena 3.
Criticile Avocatului Poporului la adresa prim-ministrului au continuat. 
„Eu nu am mai văzut vreun al şef de stat sau prim ministru să se refere în aceşti termeni la cetăţenii din acea ţară care gândesc diferit faţă de autoritate. Nu înseamnă deloc că subminezi autoritatea. Oamenii trebuie convinşi altfel şi nu arătându-le nuiaua din cui sau făcându-i terorişti, pentru că realmente este mult, mult deplasat. Cum poţi să vorbeşti în termenii aceştia?” a adăugat Avocatul Poporului.

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri, în contextul problemelor referitoare la vaccinul AstraZeneca, că s-ar fi vaccinat cu oricare dintre vaccinurile anti-COVID disponibile şi a acuzat că în România există de un an de zile o campanie împotriva măsurilor luate de Guverm pentru a opri pandemia, inclusiv împotriva vaccinării, comparând aceste acţiuni ale contestatarilor cu cele ale unor terorişti.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.